HRVATSKA ZADNJA I od Kine izgubila na penale

Foto: Screenshot

HRVATSKA JE IZGUBILA OD KINE u borbi za treće mjesto na China Cupu! Nakon 1:1 u 90 minuta, ekipi Ante Čačića presudili su jedanaesterci. 

U dvije utakmice na prijateljskom turniru, na kojeg je Ante Čačić poveo Hrvatsku C selekciju, Hrvatska je ostala bez pobjede. Protiv Čilea i Kine, koji također nisu nastupili u najjačem izdanju, izborila je dva remija, zabila dva gola i završila na posljednjem mjestu.

Pola sata se Hrvatska mučila s Kinezima koji su stvorili nekoliko opasnih prilika, ali nisu imali potrebnu kvalitetu da ih pretvore u vodstvo. U devetoj minuti Fran Tudor puca pored kineskog gola nakon dodavanja Borne Barišića. U 13. minuti Kinezi kradu loptu Jakovu Filipoviću i Yunding puca na hrvatski gol iz brzog prodora, ali je hrvatski vratar Prskalo to spremno dočekao. Datković ima priliku za udarac u 25. minuti, ali puca preko vratnice. Kinezi su zaprijetili još jednom, u 33. minuti nakon izvođenja kornera Hui puca na gol, ali Prskalo brani.

Hrvatska je prijetila preko bokova, Pivarić je u 35. pronašao Ivanušeca u sjajnoj prilici na 11 metara, ali mlada nada Lokomotive nije se snašla. Samo minutu kasnije puno bolje je reagirao i na ubačaj Tudora u kazneni prostor iz prve pucao i zabio za 1:0.
 


Hrvatska je pritisnula domaće u drugom dijelu, ali brzo su domaćini uzvratili i kaznili propuštene prilike hrvatskih igrača. U 89. minuti Jingbin je zabio za 1:1 i donio Kini penale.

U lutriji jedanaesteraca Pivarić i Ozobić su zabili, Kinezi stigli do 2:2, a onda se Peroševićev udarac odbio od grede na gol-liniju i natrag u teren. Suci su odlučili da gola nije bilo. Hrvatsku je u igri nakratko zadržao Prskalo koji je skinuo udarac Fana. Juranović je pogodio, a Mišić promašio posljednji udarac za pobjedu Kine.

Finale između Islanda i Čilea se igra u nedjelju u 8.30 sati po hrvatskom vremenu.
 

HRVATSKA - KINA 1:1

Hrvatska: Prskalo, Pivarić, Datković, Filipović, Juranović, Antolić (od 65' Perošević), Mišić, Barišić (od 90+1' Ozobić), Ivanušec (od 80' Matas), Tudor (od 68' Šitum), Marić (od 46' Andrijašević)

Kina: Xiaotian, Shuai, Xiaodong, Shanping (od 65' Jinxian), Zhunyi (od 46' Gang), Huikang (od 46' Rentian), Hongbo, Hanwen, Zhongguo, Min, Jiakang (od 75' Jingbin)

Tijek susreta: 

KRAJ! KINA JE POBIJEDILA HRVATSKU

JINGBIN POGAĐA, MIŠIĆ JE PROMAŠIO! WANG DONOSI KINI TREĆE MJESTO!

2-3 Juranović zabija za vodstvo Hrvatske!

PRSKALOOOO! Mladi vratar obranio je udarc Fana!

PROMAŠAJ PEROŠEVIĆA! Lopta se od grede odbila na gol liniju i natrag u teren, suci kažu - nema gola!

2-2 Zhongguo je zabio za 2:2!
2-1 Ozobić donosi Hrvatskoj novu predost
1-1 Hongbo je izjednačio!
1-0 Pivarić je zabio za Hrvatsku

KRAJ. Hrvatskoj ni tri minute nadoknade nije bilo dovoljno da probije Kinu. Pucat će se jedanaesterci za treće mjesto.

89` GOOOL! Nevjerojatno! Kina je izjednačila protiv Hrvatske golom Jingbina!

79` Hrvatska je stvorila još nekoliko prilika ali su ih zapucali Barišić, Ivanušec i Šitum.

67` Kinezi prijete iz slobodnog udaraca na 30-ak metara, ali Andrijašević je presjekao loptu, iz brze kontre Tudor je izborio korner

61` Antolić je uposlio Barišića koji puca nisko, a vratar Kine lako brani

58` Fran Tudor se sjurio u šesnaesterac Kine nakon trka s centra, ali slabo je pucao pored gola

50` Hrvatska u nastavku pritišće Kineze, čeka se drugi gol

Poluvrijeme

36` GOOOOL! Ivanušec je zabio za vodstvo Hrvatske! Ovaj put je iz prve pucao sa desetak metara nakon duplog psa s Tudorom i pogodio mrežu za 1:0.

35` napokon kakva-takva prilika za Hrvatsku, Pivarić je gurnu loptu u kazneni prostor, a Ivanušec se spetljao na 11 metara i nije stigao pucati.

17` Hrvatska nema nikakvu ideju u napadu, Ivanušec i Marić gube loptu pred protivničkim golom

13` velika prilika za Kinu! Jin Hongbo je pucao iskosa s lijeve strane, gađao je suprotni kut, ali lopta odlazi više od metar pored gola.

12` Kinezi opasno prijete Hrvatskoj, izborili su prvi korner

1` počela je utakmica. Pogledajte sastav Hrvatske kakav još niste i vjerojatno nećete vidjeti.

HRVATSKA: Prskalo - Juranović, Datković, Filipović, Pivarić - Mišić, Antolić - Tudor, Ivanušec, Ozobić - Marić

KINA:Wenyi - Jiajun, Shanping, Zhunyi, Xiaodong - Huikang, Zhongguo - Jiakang, Yunding, Zhongliu - Rentian  

U prvoj utakmici Hrvatska je odigrala 1:1 s Čileom i ispala na penale nakon dva promašaja s bijele točke. Franko Andrijašević zabio je jedini gol Hrvatske na turniru, a predstava najboljeg Rijekinog igrača donijela mu je bogatu ponudu > Kinezi najboljem igraču HNL-a nude deset puta veću plaću da ostane na Dalekom istoku

Ante Čačić najavio je da će priliku dati svim igračima u ove dvije utakmice pa se protiv Kine očekuje potpuno nova Hrvatska, koju u Kini predstavlja selekcija HNL-a uz tek dva igrača izvan lige.

"Tu utakmicu moramo odraditi na način vodeći računa da svi pozvani igrači sudjeluju u ova dva susreta. Tako ćemo i raspodijeliti opterećenje za dvoboj s Kinezima i želimo ići kući kao pobjednici. Raduje me što ćemo igrati upravo s domaćinima, premda je šteta što se nismo našli u finalu", rekao je uoči susreta izbornik Ante Čačić.

"Sve što su napravili protiv Čilea, reprezentacije koja je bila obilježena kao favorit, služi im na čast. Siguran sam da će isto napraviti i protiv Kine, dat će sve od sebe i mislim da ćemo opet moći biti zadovoljni", zaključio je.

 

Pročitajte više