Hrvatska rukometašica kandidatkinja za najbolju igračicu Europe

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

EUROPSKA rukometna federacija (EHF) objavila je listu s 56 igračica koje konkuriraju za najbolju igračicu godine, a među njima je i vratarka hrvatske reprezentacije Tea Pijević. EHF je objavio listu s 56 igračica po pozicijama, koje su kandidatkinje za najbolju igračicu Starog Kontinenta. Birat će se i najbolja sedmorka, kao i najbolja obrambena igračica.

Glasanje za igračice traje do 25. svibnja, a Gala večer dodjele nagrada EHF Excellence Awards održat će se 26. lipnja u Beču. U glasanju će sudjelovati igračice, treneri, novinari, ali i navijači, koji za svoju omiljenu rukometašicu mogu glasati putem službene aplikacije EHF-a Home of Handball.

Među kandidatkinjama je i vratarka hrvatske reprezentacije Tea Pijević, koja je posljednje tri godine igrala za Albu Fehervar, a od ove sezone brani za Gloriju Buzau. Osim Pijević, na listi je još šest vratarki - Francuskinja Cleopatre Darleux (Brest), Norvežanke Katerine Lunde (Vipers Kristiansand) i Silje Solberg (Gyor), Mađarica Melinda Szikora (Bietigheim), Nizozemka Yara Ten Holte (Borussia Dortmund) i Dankinja Sandra Toft (Gyor).

Pročitajte više