Rukomet

Hrvatska rukometna zvijezda u usponu briljira u Njemačkoj s 30 golova u pet kola

Foto: Axel Heimken/picture-alliance/dpa/AP Images/Guliver Image

DESNI vanjski hrvatske rukometne reprezentacije Ivan Martinović (23) odigrao je još jednu briljantnu utakmicu za svoj Hannover Burgdorf u njemačkoj Bundesligi.

Na gostovanju kad Balingena zabio je čak osam golova i to na impresivan način. Nije promašio nijedan šut na utakmici, a ostvario je i četiri asistencije, najviše od svih igrača na susretu, te jednu ukradenu loptu.

Ipak, nije imao dovoljno dobru podršku ostatka ekipe i Hannover je izgubio 28:26. Najbolji je kod Balingena bio Crnogorac Vladan Lipovina sa sedam golova, dok je kod Hannovera hrvatski pivot Ilija Brozović zabio jedan pogodak.

Sjajna forma Martinovića

Ovakva igra Martinovića nije izdvojen slučaj. Prometnuo se u glavnog igrača svoje momčadi pa je tako u prošlom kolu zabio devet golova, a u pet dosad odigranih utakmica ukupno ih je postigao 30, što će reći da ih zabija šest po utakmici. Trenutno je 12. strijelac Bundeslige, a šest od 11 igrača koji su ispred njega odigrali su i jedan susret više.

Nažalost, njegova sjajna forma zasad nije donijela Hannoveru i rezultate te je trenutno pretposljednji na tablici Bundeslige. Ipak, izbornika Hrvoja Horvata sigurno će razveseliti sjajne igre jednog od ključnih reprezentativaca jer su do Europskog prvenstva u Mađarskoj i Slovačkoj ostala još samo tri mjeseca.

Pročitajte više