MMA

Hrvatska Senzacija dobila otkaz zbog sudjelovanja u Trumpovim prosvjedima

Foto: Instagram

PAT MILETICH, legendarni MMA borac hrvatskog porijekla i prvi UFC-ov prvak u velter kategoriji, dobio je otkaz u organizaciji Legacy Fighting Alliance.

Miletich je posljednjih godina radio kao komentator te MMA organizacije, a posla ga je koštalo što je sudjelovao u Trumpovim prosvjedima u kojima je prilikom upada u zgradu Kongresa poginulo petero ljudi. Miletich je bio među tisućama onih koji su nakon Trumpovog govora krenuli prema zgradi u Washingtonu. 

Legendarni MMA borac tvrdi da nije sudjelovao u nasilju te da je na prosvjedu samo davao podršku borbi za slobodu. Objavljene su fotografije na kojima je Miletich u militantnoj odjeći i s voki-tokijem.

"LFA priznaje ustavno pravo na miran prosvjed. U pripremi za početak sezone do nas su stigle sumnjive fotografije koje uključuju našeg komentatora Pata Mileticha, zbog čega smo pokrenuli istragu. Za to vrijeme odlučili smo maknuti Pata Mileticha s večeri LFA 97", objavila je LFA u priopćenju o Hrvatskoj Senzaciji.

Miletich je veliku karijeru završio 2008. godine s 29 pobjeda, sedam poraza i dvije neodlučene borbe. Član je UFC-ove Kuće slavnih. Nedavno je najavio povratak borbama u 52. godini.

Pročitajte više