hrvatski nogometaši

Hrvatska senzacija u Škotskoj: "Modrić i ekipa me uvijek pitaju istu stvar"

Foto: Getty Images

BORNA BARIŠIĆ i Nikola Katić, hrvatske zvijezde Glasgow Rangersa, donijele su svom klubu pobjedu nad Celticom (2:1) u Old Firmu prije nekoliko dana, koju je BBC označio povijesnom. 

Trijumfom u Olf Firmu, jednom u najvećih svjetskih derbija, do kojeg su Rangersi došli tako što je Barišić namjestio oba gola, a Katić zabio pobjednički, "konačno je nakon osam i pol godina nadvladan ogroman ponor između vječnog prvaka Celtica i u posljednjem desetljeću potonulih Rangersa", pisao je BBC.

"Možemo zajedno biti jedan cijeli dan i neće nam dosaditi"

Borna Barišić u opširnom intervjuu za škotski Sunday Post govorio je o pobjedi u Old Firmu, velikom prijateljstvu s Nikolom Katićem te o životu Hrvata koji za kruh zarađuju igranjem u inozemstvu, daleko od domovine.

"Sretan sam zbog njega. On mi je dobar prijatelj. Svi znaju da on ima kvalitetu za igrati na najvećoj razini. Bilo mu je jako teško kada nije bio u prvoj momčadi. Teško je svakome kad ne igra, ali pogotovo je bilo Nikoli. On živi nogomet svaki dan, svakog trenutka. Sada kada je dobio drugu šansu, pokazuje svima koliko je dobar", kazao je Barišić.

"Svaki dan smo zajedno, dijelimo gotovo sve. Jako je važno imati dobrog prijatelja kad si u inozemstvu. Ja uvijek kažem da sam ovdje sretan zbog njega i on zbog mene. Možemo biti zajedno cijeli dan i neće nam dosaditi. Daleko smo od Hrvatske i nije lagano u ovim teškim trenucima, pogotovo ne Nikoli u protekla tri mjeseca", dodaje Barišić i osvrće se na period koji je njegov klupski kolega proveo u nemilosti trenera Stevena Gerrarda te se prisjeća svojih teških trenutaka:

"Čak i prošle godine kad sam ja imao teške trenutke, on me je podupirao. Puno pomažemo jedan drugome", kazao je Barišić o Katiću za kojeg je Gerrard izjavio da je "pokazao ogromna muda te da će pobjedu protiv Celtica pamtiti do kraja života".

Barišić pokušao objasniti zašto je Katić poseban

Barišića je posebno očarala jedna Katićeva kvaliteta, a to je posvećenost.

"Nikola voli svoj nogomet. Voli raditi i uvijek je sto posto koncentriran na svoju igru. To je najbitnija stvar za njega. Jako je sposoban i snažan i još može mnogo napredovati. Posebno je to bitno u škotskoj ligi. Vjerujem da će biti veliki igrač Rangersa u budućnosti. Neko vrijeme je proveo izvan momčadi, ali kad se vratio, odigrao je sjajno i to čini svakoga vikenda. To je pokazatelj njegove posvećenosti nogometu", očaran je dalje Barišić o svom sunarodnjaku u Škotskoj.

Modrić i društvo iz reprezentacije stalno ga pitaju ove dvije stvari

Reprezentativac Hrvatske se potom osvrnuo na jednu zanimljivost - kaže da ga ostali suigrači iz reprezentacije, poput zvijezde Reala Luke Modrića, stalno pitaju o životu u Škotskoj, a posebno ih zanima jedna stvar.

"Stalno pitaju o našem treneru, Stevenu Gerrardu. 'Kako je Stevie G?', pitaju me, a onda razgovaramo o vremenu i o tome kako ovdje stalno pada kiša. To su dvije stvari o kojima me stalno ispituju u reprezentaciji", zaključio je Barišić svoj intervju.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više