zoi 2022

Hrvatska skijašica nakon olimpijskog slaloma: Bacilo me, previše boli

Foto: Jaki Franja/Pixsell

SLOVAKINJA Petra Vlhova osvojila je naslov olimpijske pobjednice u slalomu na stazi naziva Ledena rijeka u Yanqingu, nakon što joj je u prvoj vožnji pripala osma pozicija. Srebrna medalja otišla je u ruke Austrijanke Katharine Liensberger, a brončana švicarskoj predstavnici Wendy Holdener. Od hrvatskih skijašica, Leona Popović zauzela je 23., a Zrinka Ljutić 25. mjesto. Andrea Komšić odustala je u prvoj vožnji, nakon što zbog bolova u leđima i ukočenog vrata nije nastupila u veleslalomu.

"Nažalost, pred sami kraj više nisam uspjela. Već me gore na trećem zavoju malo potegnulo, toga sam se najviše bojala, jer kad tako potegne, onda najviše boli. I onda sam rekla 'ajde, ako sam to izdržala, idem do kraja'. I stvarno sam probala, ali tu pred kraj me ponovno bacilo na iza i jednostavno boli, previše", rekla je Andrea Komšić za HRT nakon utrke.

Zrinka Ljutić izjavila je kako je imala puno rezerve. Svjesna je pogrešaka, ali je ukupno gledajući zadovoljna nastupom. S druge strane, svim rezultatima na Zimskim olimpijskim igrama baš i nije. No mlada skijašica, koja se sutra vraća u Zagreb, sigurna je kako je mnogo toga naučila.

 

Pročitajte više