HRVATSKA SLAVI "Dosta nam je srebra, došli smo po zlato!"

Foto: Davor Javorović/Pixsell

HRVATSKI vaterpolisti odigrali su jednu od najboljih utakmica generacije u polufinalu Svjetskog prvenstva u Mađarskoj pobijedili moćnu Srbiju 12:11. Za finale će naši vaterpolisti u subotu u 20.30 sati igrati protiv domaćina.

Ivica Tucak bio je savršeno miran tijekom cijelog susreta, kao da je cijelo vrijeme znao da ćemo pobijediti Srbiju.

"Puno je lakše kad imate vjeru, a ja sam vjerovao u ovu ekipu. Cijelo ljeto igramo fantastičan vaterpolo temeljen na zajedništvu i velikom radu. Došao je i taj dan da smo ih skinuli. Počeo je novi olimpijski ciklus i mislim da ćemo sad malo okrenuti stvari u našu korist", rekao je izbornik i nahvalio velikog protivnika:

"Oni su nevjerojatna ekipa. Ispoštovali smo sve što smo se dogovorili, ali protiv njih je strašno teško igrati. Zatvorite ih na desnoj, ovaj vam na lijevoj strani utrpa šest komada. No, ključ je bio u tome što se cijelo vrijeme držali dogovora".

Srbija je aktualni europski, olimpijski i svjetski prvak, ali tu titulu će u subotu prepustiti ili nama ili Mađarima.

"Moramo ovo zaboraviti. Dobro, malo ćemo se svi zajedno opustiti, ali ne previše. Mi smo ovdje došli po zlato. Vjerujte mi, dosta mi je srebra, ja hoću zlato. Mađarska je izvanredna ekipa, ali na njima će biti veći pritisak jer igraju kod kuće. Poštujemo ih, ali mislim da smo bolji od njih", rekao je Tucak.

"Fantastična utakmica, ovo je vaterpolo na jednom višem nivou. Bilo me malo strah da ne padnemo kao u zadnje dvije, tri utakmice, ali pokazali smo karakter i iskoristili šansu koju smo imali", rekao je Luka Lončar.

Maro Joković ponovno je bio tu kad je trebalo i zabio je dva izrazito važna gola.

"Ma, ne znam što da kažem. Fizički užasno teška utakmica. Ne smijemo se previše uzbuđivati, ovo je samo još jedan korak do onoga što svi želimo. Samo da se dobro odmorimo i ja vjerujem u pobjedu u finalu", rekao je Joković.

Pročitajte više