Hrvatska u Belfast osakaćena, Kovačić se ozlijeđenog gležnja hitno vraća u Madrid

Foto: Hina

HRVATSKA je pobjedom protiv Islanda dodatno učvrstila prednost na ljestvici skupine I i kao prva u grupi čeka nastavak kvalifikacija u ožujku.
 
Hrvatska će u utorak protiv Sjeverne Irske u Belfastu odigrati prijateljski dvoboj, no momčad koju će Ante Čačić povesti na Otok bit će poprilično oslabljena.
 
Naime, Čačić je puta već unaprijed poštedio Modrića, Rakitića, Ćorluku i Subašića, a nakon utakmice je kazao kako Belfast neće vidjeti ni Kovačić, koji je protiv Islanda ozlijedio gležanj.
 
Kovačić, koji u posljednjih mjesec dana igra najbolji nogomet otkako je došao u Real, dobio je nezgodan udarac u lijevi gležanj i na poluvremenu je morao ostati u svlačionici.
 
Španjolski mediji odmah su prenijeli tu vijest dodavši kako im je HNS potvrdio da se mladi veznjak odmah vraća u Madrid gdje će liječnička služba kraljevskog kluba napraviti sve kako bi Kovačić nastupio u derbiju protiv Atletica sljedeće subote.
 
Nevoljama tu nije bio kraj jer se krajem utakmice ozlijedio i junak pobjede protiv Islanda Marcelo Brozović, a bolno je i koljeno Ivana Perišića.
 
''Vidjet ćemo stanje koljena Perišića, bude li u redu bit će s nama u avionu za Belfast'', rekao je Čačić, pa je istaknuo kako su Irci odlična ekipa posebno jaka u prekidima:
 
''Azerbajdžanu su sva četiri gola dali iz prekida. Bit će to zahtjevna utakmica , ali i dobrodošla, jer dat će mi odgovore na neka pitanja budući da će šansu će dobiti igrači koji manje igraju. Hrvatska ima obvezu u svakoj utakmici držati rejting, a u Belfast idemo s namjerom odigrati dobro i dobiti utakmicu'', poručio je Čačić.
 

Pročitajte više