Hrvatska će dobiti bogatu nagradu čak i ako ne osvoji Ligu nacija

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

PLASMANOM na završni turnir Lige nacija hrvatska reprezentacija došla je u priliku osvojiti prvi trofej u povijesti, ali i bogatu novčanu nagradu. Hrvatsku od 20:45 protiv Nizozemske čeka četvrto polufinale na velikim natjecanjima u povijesti. Do sada je jednom prošla dalje, a dva puta zapela u polufinalima.

Hrvatska je u polufinalima bila uspješna na Svjetskom prvenstvu 2018. u Rusiji porazivši Englesku 2:1 nakon produžetaka, da bi u finalu izgubila od Francuske 2:4. U preostala dva polufinala Hrvatska je izgubila, ali i potom slavila u susretima za broncu.

U Francuskoj 1998. hrvatska vrsta je izgubila u polufinalu od Francuske 1:2, da bi u susretu za broncu identičnim rezultatom svladala Nizozemsku. Koncem prošle godine u polufinalu Svjetskog prvenstva Hrvatska je izgubila od Argentine 0:3, a potom u susretu za broncu porazila Maroko 2:1.

UEFA nije objavila službene brojke 

Četvrto polufinale imat će večeras protiv Nizozemske. Osim što donosi pobjednički pokal, trijumf u Ligi nacija nosi i bogatu novčanu nagradu. U prvoj Ligi nacija podijeljeno je 76.25 milijuna eura, a pobjednici su kući odnijeli 10.5 milijuna eura. Drugoplasirana Nizozemska uzela je 9 milijuna eura, trećeplasirana Engleska dobila je 8 milijuna eura, a Švicarska, koja je završila četvrta, dobila je 7 milijuna eura.

Francuska je za trijumf 2021. dobila 11 milijuna eura. UEFA nije objavila službene brojke za ovogodišnje izdanje, ali mogu se očekivati slične novčane nagrade.

Pročitajte više