Hrvatska u penziju poslala Messija i još četiri zvijezde: Argentinci pišu o prisilnoj smjeni generacija

Foto: EPA / Ritchie B. Tongo

TEŽAK poraz od Hrvatske (0:3) u drugom kolu skupine SP-a, izazvao je ogroman potres u reprezentaciji Argentine. Očekuje se da izbornik Sampaoli bude smijenjen prije kraja natjecanja u grupi i da se nakon natjecanja od nacionalne momčadi oprosti pet velikana. 

Točnije, jedini velikan i četiri zvijezde. Argentinski mediji navode da će aktualno SP biti zadnje veliko natjecanje za Lionela Messija, Angela Di Mariju, Sergija Aguera, Evera Banegu i Lucasa Bigliju.

Messi za dva dana navršava 31 godinu, a za reprezentaciju je u 126 nastupa postigao rekordna 64 gola. Najbolji strijelac u povijesti Argentine prije dvije godine već se bio oprostio od reprezentacije, ojađen porazima u tri velika finala zaredom. Nakon što u tri godine nije uspio Argentinu dovesti do jednog svjetskog i dva južnoameričkog naslova i to tako da je sva tri puta izgubio utakmicu za titulu, Messi je proglasio odlazak u mirovinu. Na to je uslijedila općenarodna kampanja predvođena argentinskim predsjednikom da se vrati u nacionalnu momčad. Messi se smilovao i poslušao glas puka. Da nije promijenio odluku, očajna i o njemu preovisna Argentina sigurno ne bi ni došla na ovo SP. Sada mu je definitivno dosta, a protiv Hrvatske se po svemu vidjelo da je Messi u argentinskoj momčadi ne samo odsutan u nogometnom, nego i ljudskom smislu. U reprezentaciji se osjeća kao na robiji.

Di Maria (30) za Argentinu je sakupio 95 nastupa (sedmi po broju utakmica za reprezentaciju) i 19 golova, ali očekuje se da više ne popravlja te brojke. Kao ni Sergijo Aguero, još jedan 30-godišnjak, koji ima 87 nastupa, dok je s 38 golova treći strijelac Argentine u povijesti, ispred kojeg su samo Messi i Batistuta.

Ever Banega za tjedan dana puni 30, za Argentinu je igrao 62 puta i postigao šest golova, dok je Lucas Biglia (32) u 57 nastupa postigao jedan gol.

Spomenuta petorka dakle zajedno ima čak 427 nastupa i 128 golova za Argentinu, pa bi njen odlazak predstavljao ogroman udarac, ali s druge strane i prijeko potreban rez i novi početak za reprezentaciju koja ima tek slavno ime i prošlost. 

VIDEO: Ovako se diljem Hrvatske slavila pobjeda nad Argentinom Reakcije hrvatskih navijača nakon pobjede Hrvatske Što su hrvatski navijači rekli nakon utakmice: VIDEO: Argentinci u suzama nakon poraza od Hrvatske

Pročitajte više