Hrvatska u polufinalu SP-a izgubila od Australije

U POLUFINALU Svjetskog prvenstva za juniore košarkaši Hrvatske su poraženi od Australije 84:97, čime su se propustili plasirati u finale natjecanja.

Utakmica je počela dobro za hrvatsku reprezentaciju, vodstvom od 11:9. Nažalost, Australci su se vrlo brzo prebrodili početnu tremu i do kraja četvrtine rezultat doveli do 22:19.

U reprezentaciji Australije naročito se isticao Bogut, koji je u prvoj četvrtini skupio 14 poena i 11 skokova.

Druga četvrtina prolazi u znaku nadmoći australske momčadi, pri čemu je Bogut u drugih deset minuta utakmice došao do 21 poena i 17 skokova. Na kraju druge četvrtine semafor je pokazivao 49:35. Najviše koševa za Hrvatsku ubacio je Kedžo, koji je u prvih 20 minuta skupio 12 poena.

U trećoj i četvrtoj četvrtini postalo je jasno da se raspada koncepcija igre hrvatskih košarkaša. U jednom se trenutku Australija odvojila na nedostižnih 27 razlike pri rezultatu 74:47, da bi hrvatska juniorska vrsta do kraja uspjela smanjiti na 13 razlike.

Konačni rezultat od 97:84 poslao je naše košarkaše u borbu za treće mjesto s Grčkom ili Litvom, čije reprezentacije večeras igraju u  drugom polufinalu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.