Hrvatska u srijedu otvara U-21 Euro. Pršir: Rado bismo išli na Olimpijske igre

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

IZBORNIK hrvatske U-21 reprezentacije Dragan Skočić dao je izjavu uoči putovanja u Rumunjsku, gdje će njegova momčad igrati na Europskom prvenstvu u skupini B s Rumunjskom, Španjolskom i Ukrajinom. Govorio je o seniorskoj reprezentaciji, koja je u finalu Lige nacija nakon raspucavanja izgubila od Španjolske. 

"Teško je doći blizu pokala i na kraju ga ne osvojiti, ali takve su utakmice, nijanse dijele ekipe od pobjede i poraza. Nekad dobiješ na penale, nekad se izgubi, takav je nogomet. Vatreni imaju pobjednički mentalitet koji pokazuju kroz velike rezultate, a nadam se da i naši mladi mogu biti slični A reprezentaciji i da i oni imaju takav mentalitet", rekao je Skočić nakon posljednjeg treninga uoči polijetanja za Bukurešt.

"Nedostajalo nam je puno igrača, imali smo problema u obrani, ali dosta se radilo, probali smo alternative i nadam se da su igrači prihvatili ovo što smo napravili", nastavio je Skočić. "Bilo je problema u obrani pa smo imali neke utakmice U-20 da vidimo njihovo stanje.

Sad smo morali skratiti listu igrača. Bilo bi bolje da smo imali prave utakmice, ali ja sam dobio uvid u kojem su stanju igrači. Krucijalno je kako su oni odigrali među sobom, mnogi su u inozemstvu", dodao je izbornik mlade hrvatske reprezentacije.

Popis hrvatske reprezentacije za U-21 Europsko prvenstvo:

Vratari: Dominik Kotarski (PAOK), Ivor Pandur (Fortuna Sittard), Nikola Čavlina (Lokomotiva)

Braniči: David Čolina (Augsburg), Bartol Franjić (Wolfsburg), Nikola Soldo (FC Koln), Krešimir Krizmanić (Gorica), Mauro Perković (Dinamo), Niko Galešić (Rijeka), Niko Sigur (Hajduk)

Vezni red: Jurica Pršir (Gorica), Lukas Kačavenda (Lokomotiva), Martin Baturina (Dinamo), Ante Palaversa (Troyes), Veldin Hodža (Rijeka), Toni Fruk (Gorica), Marko Bulat (Dinamo)

Napadači: Roko Šimić (FC Zurich), Dion Drena Beljo (Augsburg), Gabriel Vidović (Vitesse), Michele Šego (Varaždin), Luka Stojković (Lokomotiva), Matija Frigan (Rijeka)

Pršir: Relativno kratko je trajala naša adaptacija na trenera, vidimo da se radi o kvalitetnom izborniku

Osvrnuo se izbornik i na grupu i suparnike koji čekaju hrvatske nogometaše u Rumunjskoj. "Na Europskom prvenstvu su sve ekipe dobre i grupe teške. Svaka je grupa teška, znamo dosta o protivnicima, ali najvažnije je bilo fokusirati se na sebe same", zaključio je Skočić. 

Reprezentativac Jurica Pršir također misli da su se on i suigrači dobro spremili za Europsko prvenstvo. "Prošlo je 13 dana, ali mislim da smo se dobro spremili. To nam je bilo dovoljno da upoznamo izbornika i on upozna nas. Mislim da smo spremni. Relativno kratko je trajala naša adaptacija na trenera, vidimo da se radi o kvalitetnom izborniku", izjavio je Pršir. 

Što se tiče prvenstva, Pršir ističe kako je cilj proći grupu. "Cilj nam je proći skupinu, tu su tri kvalitetna protivnika, ali idemo korak po korak. Za tri dana igramo s Ukrajinom", dodao je. "Svima bi nam bilo drago ostvariti plasman na Olimpijske igre, ali idemo korak po korak, prvo skupina pa ćemo vidjeti dalje", rekao je na kraju Pršir. 

Hrvatska Europsko prvenstvo otvara protiv Ukrajine

Mlada reprezentacija se od 6. lipnja pripremala u Medulinu, gdje je izbornik Skočić na raspolaganju imao 27 igrača. Sukladno propozicijama završnog turnira, tjedan dana prije prve utakmice izbornik je prijavio završnu listu s 23 igrača koja će putovati na U-21 Europsko prvenstvo.

Hrvatska U-21 reprezentacija prvu utakmicu igra u srijedu 21. lipnja protiv Ukrajine, zatim tri dana kasnije protiv Španjolske i na kraju u utorak 27. lipnja zadnju utakmicu u skupini protiv domaćina Rumunjske.

Pročitajte više