Hrvatska uvjerljiva protiv Hong Konga

LOŠ DOJAM koji je naša uvelike oslabljena reprezentacija ostavila protiv Južne Koreje na Carlsberg Cupu donekle je popravljen nastupom za treće mjesto protiv domaćina Hong Konga, koji je završio pobjedom Hrvatske 4:0.

Iako je Hrvatska u Hong Kong otputovala samo s jednim standardnim reprezentativcem, Nikom Kranjčarom, momčad Hong Konga ipak je po kvaliteti bila bliža kakvom hrvatskom niželigašu, pa stoga visoka pobjeda naših ipak ne bi trebala čuditi nikoga.

Dva gola u svakom poluvremenu za konačnih 4:0, rezime je utakmice za treće mjesto na Carlsberg cupu. Naši su se nametnuli kvalitetnom i dominirali cijelo vrijeme, ali to ne znači da Didulica u prvom poluvremenu i Turina u drugom nisu imali posla, dapače.

Prvi gol za Hrvatsku postigao je Knežević već u 14 minuti nakon gužve u šesnaestercu Hong Konga.

Rezultat je na 2:0 postavio Jerko Leko nakon ubačaja Da Silve iz kornera, pri čemu je ipak imao malo sreće jer se Lekin udarac od braniča Hong Konga odbio u gol.

U 39. minuti domaćini su uputili prvi udarac u okvir gola, ali Didulica je obranio dalekometni udarac Abata. U zadnjoj minuti prvog poluvremena Eduardo je mogao povisiti na 3:0, ali spretniji od njega bio je vratar Hong Konga i igrači su u svlačionicu otišli s rezultatom 2:0.

U drugom poluvremenu ista slika na terenu. Naši kombiniraju duplim pasevima, a domaćini pokušavaju iznenaditi Turinu, koji je u poluvremenu zamijenio Didulicu na golu, udarcima iz daljine.

Razlika u kvaliteti bila je preočita, pa je tako za 3:0 nakon akcije u tri poteza Kranjčar-Bošnjak-Eduardo u 64. minuti zabio hrvatski Brazilac. Lijepa kombinacija, ali takvo što ne bi prošlo protiv neke iole ozbiljnije momčadi.

Za konačnih 4:0 u 72. minuti zabio je Bošnjak na asistenciju Jerka Leke.

Tempo utakmice je pao kako se bližio kraj, domaćini su pokušavali postići makar počasno pogodak, ali ono što nije počistila naša obrana, obranio je danas vrlo dobri Turina.

Hrvatska je tako osvojila 3. mjesto na Carlsberg Cupu, a za prvo mjesto igrat će Južna Koreja i Danska.

Tijek susreta:

Prvo poluvrijeme:

1´ Zaleđe Benka već na samom početku susreta.

2´ Nakon dvije pogreške Kranjčara, nogometaši Hong Konga ubacuju loptu u naš šesnaesterac, no naša obrana izbacuje loptu i započinje novi napad.

8´ Vukman izvodi aut, no, domaći nogometaši izbacuju loptu iz šesnaesterca.

10´ Prvi udarac iz kuta za Hrvatsku izvodi Niko Kranjčar, nitko nije prihvatio loptu, ali napad se nastavio, Leko zatim gubi loptu.

12´ Na Kranjčaru napravljen prekršaj, oko 25 metara od gola, Da Silva ubacuje u šesnaesterac, ali u posljednjem trenutku igrači Hong Konga izbacuju u korner.

14´ 1:0 za Hrvatsku Prekršaj Shama na Bošnjaku, Kranjčar izvodi skraćeni korner, igrači Hong Konga su se spetljali, i loptu je u mrežu uspio ugurati Knežević.

20´ Igrači Hong Konga izveli su dobru akciju, ali srećom njihov napadač se poskliznuo.

22´ Bošnjak izvrsno puca  glavom nakon ubacivanja Da Silve, ali golman Hong Konga brani

24´ Korner za Hrvatsku, Kranjčar dobro ubacuje, ali Lo vadi loptu sa crte.

29´ 2:0 za Hrvatsku Benko puca na gol, ali Abasa izbacuje u korner, izvodi ga Da Silva, Jerko Leko pogađa za 2:0. Lopta se prilično spretno odbila od braniča Hong Konga u gol domaćina.

33´ Kranjčar je došao do lopte na 30-tak metara od gola, otvarali su mu se Eduardo i Bošnjak, ali Hajdukova "desetka" gubi loptu.

35´ Prvi suvisli napad Hong Konga, ali naša obrana uz malo sreće otklanja opasnost.

39´ Prvi udarac Hong Konga u okvir gola. S oko 35 metara pucao je Abata, ali Didulica je bio na mjestu.

40´ Lijep prodor Bošnjaka po desnoj strani, ali njegov centaršut ispred Eduarda boksa vratar domaćina.

43´ Tempo utakmice je pao , Abata je uputio još jedan dalekometni udarac, ali lopta je otišla daleko od gola Joeya Didulice

45´ Stopostotna šansa Hrvatske! Bošnjak je prekrasno "iz prve" proigrao Eduarda, koji sam izbija u protivnički šesnasterac. No, dao si je malo predug for i vratar domaćina je prije njega stigao do lopte, a Eduardo je pao. Nasreću, nema nikakve ozbiljnije ozljede.

45´ Kraj prvog poluvremena.

Drugo poluvrijeme:

47´ Promašaj Leona Benka nakon lijepog ubacivanja Eduarda.

48´ Prizemni udarac Tokića s 30-tak metara sigurno brani vratar Hong Konga.

49´ Benko je propustio još jednu stopostotnu šansu. Akciju je poveo Kranjčar na sredini terena odličnim proigravanjem za Leku, koji prolazi po desnoj strani, fino ubacuje za Benka, koji ne pogađa s pet metara.

53´ Najbolja prilika Hong Konga dosad. S oko 17-18 metara pucao je igrač s brojem 10, lopta je išla ravno pod gredu, ali Turina, koji je na poluvremenu zamijenio Didulicu, bio je na mjestu.

55´ Hrvatska dominira i u drugom poluvremenu, što ne bi trebalo čuditi obzirom na kvalitetu Hong Konga.

58´ Turina je obranio dobar udarac domaćina.

60´ Dobra dubinska dijagonala Jerka Leke za Bošnjaka na lijevoj strani, koji smiruje loptu i upošljava Eduarda u sredini kaznenog prostora, ali hrvatski Brazilac nije uspio najbolje zahvatiti loptu.

62´ Jerko Leko postiže svoj drugi pogodak, alu sidac ga je poništio zbog igranja rukom.

64´ 3:0 za Hrvatsku Vrlo lijepu akciju pokrenuo je Niko Kranjčar, proigravši s centra Bošnjaka na desnoj strani. Dinamov napadač lako je prošao po boku i ubacio za nečuvanog Da Silvu, koji s lakoćom pogađa za 3:0.

72´ 4:0 za Hrvatsku Obrana Hong Konga opet je izigrana, a svoj prvi pogodak na utakmici ubilježio je Ivan Bošnjak, asistent je bio Jerko Leko.

77´ Brzu kontru Hrvatske nakon kornera Hong Konga poveo je Da Silva. Na kraju pada u kaznenom prostoru, ali sudac samo odmahuje rukom.

80´ Tempo utakmice je pao, ali domaćini uporno pokušavaju doći do počasnog pogotka.

83´ Tokić spašava opasnu situaciju pred Turinom izbivši loptu ispred dva domaća napadača.

92´ Posljednju priliku za Hrvatsku na utakmici propustio je realizirati Ivan Bošnjak. No, posve je jasno da je Hrvatska u potpunosti nadigrala domaćine i zasluženo osvojila treće mjesto na Carlsbrg Cupu.

Strijelci: 0:1 Knežević (15), 0:2 J. Leko (28), 0:3 da Silva (64), 0:4 Bošnjak (72).

HRVATSKA: Didulica (Turina 46), Tokić, Neretljak (Bartulović 46, Šafarić 77), Vukman (Vugrinec 46), Knežević, J. Leko, Benko (Posavec 64), Kranjčar, Bošnjak, Linić (Balatinac, 76), Da Silva (Ješe 82).

HONG KONG: Fan, Man, W. Lee, M. Lee, Wong, Chan, Poon, Lo, Cheung, Chu, Ambassa.

N.B.

Pročitajte više