Hrvatska večeras kreće u pohod na Eurobasket. Evo gdje gledati utakmicu s Francuzima

Foto: FIBA

HRVATSKA košarkaška reprezentacija večeras nastavlja svoj put prema Eurobasketu 2025. prvom utakmicom glavnih kvalifikacija, a protivnik u Brestu u 20:30 sati joj je moćna Francuska. Nema NBA igrača, nema MVP-a ABA lige Luke Božića, ali tu su Mario Hezonja, naturalizirani Amerikanac Jaleen Smith i euroligaški centar Danko Branković.

"Francuzi su izuzetno atletski moćni, imaju 10 igrača iz Eurolige i dva iz Eurokupa, dvorana im je rasprodana. Bit će teško, moramo imati svoj ritam utakmice, ne gubiti glavu kad dođe do propadanja, što duže ostati u utakmici i uzeti bodove ako se ukaže prilika. Mislim da imamo svoje adute i igrače koji to mogu izvesti, ali trebat će i sreće", najavio je izbornik Josip Sesar tijekom minipriprema.

Francuzi najveći favoriti skupine unatoč izostancima

Francuzi su također bez svojih NBA aduta Wembanyame, Goberta, Batuma i Fourniera, a u odnosu na lanjsko Svjetsko prvenstvo, na kojem su podbacili ispadanjem u uvodnoj skupini, izbornik Vincent Collet ima samo četiri igrala - Yabuselea, Lessorta, Francisca i Cordiniera - ali tu su druge euroligaške zvijezde poput Poiriera i Luwawu-Cabarrota. Francuzi su najveći favoriti skupine, u kojoj su još BiH i Cipar.

Upravo Cipar je razlog najveće pomutnje u našoj skupini jer kao jedan od domaćina ima garantirano mjesto na Eurobasketu, pa se zapravo preostale tri reprezentacije bore za dva mjesta. Cipar će biti i drugi protivnik Hrvatske u ovom prozoru, u ponedjeljak, 26. veljače u Rijeci, a ključne utakmice s BiH Sesarova momčad igrat će u preostalim prozorima, u studenom ove i veljači iduće godine.

Hezonja debitira kao kapetan

"Od prošlog ljeta konačno imamo ono što odavno imaju vaterpolisti, rukometaši i nogometaši, a to je zajedništvo. Još nije na nivou kao kod njih, ali doći ćemo do njega, nadam se i boljeg", rekao je Hezonja, koji će večeras debitirati s kapetanskom trakom reprezentacije.

Uz Hezonju, za utakmicu s Francuskom konkurirat će Borna Kapusta, Goran Filipović, Mate Kalajžić, Jaleen Smith, Roko Badžim, Toni Perković, Mateo Drežnjak, Dario Drežnjak, Toni Nakić, Roko Prkačin, Danko Branković, Marin Marić i Ivan Vraneš.

Utakmica u rasprodanoj Brest Areni počinje u 20:30 sati, a prijenos možete pratiti na kanalu Sport Klub 3. Na istom kanalu od 18 sati možete gledati i prijenos druge utakmice skupine E između Cipra i Bosne i Hercegovine.

Pročitajte više