Hrvatska večeras mora pobijediti. Evo gdje gledati utakmicu godine

Foto: Profimedia

POBJEDA protiv Armenije u zadnjoj utakmici kvalifikacija za Euro, koja se od 20:45 igra na Maksimiru, jamči Hrvatskoj najmanje drugo mjesto u skupini i izravan odlazak na EP iduće godine.  

Dalićeva momčad može to izboriti i remijem ili čak i porazom, ako u isto vrijeme Turska pobijedi kod Walesa. Turci na prvom mjestu inače imaju tri boda više od Hrvatske te su već izborili direktan plasman na Euro. Hrvatska se s dva poraza prošlog mjeseca, protiv Turske i Walesa, dovela u jako tešku situaciju pred dva zadnja kola.

Ali, u subotu je Hrvatskoj puno pomogao Wales, koji je odigrao tek neodlučeno s Armenijom (1:1) te pobjeda brončanih s SP-a kod Latvije (2:0), nakon čega Hrvatska u zadnjem kolu sama odlučuje o sebi.

Spomenutim subotnjim remijem Armenija je ostala bez šanse za prolazak na EP, ali teoretski je moguće da Hrvatsku pošalje u dodatne kvalifikacije tako da na Maksimiru slave gosti, a u isto vrijeme da Wales na svom terenu pobijedi Tursku. No očekuje se pobjeda Hrvatske i odlazak na sedmo veliko natjecanje zaredom. Prijenos utakmice je na Novoj TV. 

Pročitajte više