Hrvatski biatlonac pobijedio na dvije utrke u skijaškom trčanju u Ravnoj Gori

Foto: CroSki

KREŠIMIR CRNKOVIĆ član trkačkog skijaškog kluba "Budućnost" iz Brod Moravica pobjedio je na dvije utrke održane u sklopu FIS međunarodne utrke u skijaškom trčanju za Kontinentalni (Balkan) kup.
 
Na natjecanju održanom 27. i 28. veljače u Ravnoj Gori u muškoj konkurenciji utrke su održane na stazama dužine 10 i 15 km, a trčalo se slobodnom tehnikom. 
 
U obje utrke u konkurenciji 11 zemalja, pobijedio je naš najbolji biatlonac dvadesetjednogodišnji   Krešimir Crnković. Koliko je utrka bila kvalitetna govore i podaci da je  Crnković u oba dana ostvario po 45.06  FIS bodova što su ujedno i najbolji bodovi hrvatskih nordijaca ove sezone. Ako tome dodamo da je mladom Crnkoviću primarna disciplina biatlon, ovaj rezultat dobiva još više na značaju.
 
Ostvareni rezultati odličan su uvod i najava dobrih rezultata koje naša biatlon reprezentacija očekuje na svjetskom seniorskom prvenstvu koje se od 2. do 13. ožujka održava u Norveškoj.
 
Osim mladog Crnkovića na tom će natjecanju nastupiti i naš drugi najbolji biatlonac Filip Petrović, a obojica reprezentativaca na ovaj način skupljaju bodove za plasman na sljedeće Zimske olimpijske igre u južnokorejskom Pyeongchangu.

Pročitajte više