HRVATSKI BOĆARI OČEKUJU NOVA ODLIČJA SA SP U NICI

"Od hrvatskih boćara, koji će od 7. do 12. listopada nastupiti na 30. svjetskom seniorskom boćarskom prvenstvu u Nici, očekujemo da nastave tradiciju osvajanje odličja na svjetskim prvenstvima, jer se u proteklih 12 godina nikada nije dogodilo da na svjetskim prvenstvima nisu osvojili neku od medalje", rekao je danas na prigodnoj konferenciji za novinare izbornik Hrvatske boćarske reprezentacije Ante Ledić.

Hrvatski boćari Ante Papak, Joško Mardešić, Sandro Gulja, Alen Guštin i Jure Maglić nastupit će u svih šest disciplina, koliko ih je na programu svjetskog prvenstva, a jedina dilema trenera Slavena Pavlova je koju će dvojicu boćara prijaviti za igru parova, a morat će odlučiti između Alena Guština, Jure Maglića i Sandra Gulje. U pojedinačnom natjecanju klasičnim načinom načinom nastupit će Jure Maglić, u krugu Alen Guštin, preciznom izbijanju Sandro Gulja u brzinskom izbijanju Ante Papak i u disciplini štafetnog izbijanja, koja će prvi put biti na programu svjetskog prvenstva, Ante Papak i Joško Mardešić.

Na prošlom Svjetskom prvenstvu u Kranju hrvatski boćari osvojili su dvije srebrne i jednu brončanu kolajnu, a po riječima našeg najstarijeg bočara Jure Maglića, atmosvera u reprezentaciji tijekom tri ciklusa priprema u Poreču i Zagrebu i rezultati koje su ostvarivali naši boćari, daju im osnovu da se nadaju odličjima u svim disciplinama. Glavni konkurenti za medalje bit će im Talijani, Francuzi, Slovenci i boćari Monoka, a glavni tajnik Hrvatskog boćarskog saveza Mario Litre naglasio je da su se po kvaliteti boćarima iz mediteranskih zemalja potpuno približili boćari iz arapskih zemalja, te posebice iz Australije.

(Hina) ad ad

Pročitajte više