Plantić nakon nove pobjede: Onesposobio sam ga, nakon meča nije mogao dignuti ruku

Foto: Profimedia

HRVATSKI boksač Luka Plantić sinoć je u Solinu obranio WBC-ov Silver internacionalni pojas u supersrednjoj kategoriji prekidom u četvrtoj rundi protiv Diega Ramireza. Iz njegova kuta doletio je ručnik nakon što je Argentinac drugi put u meču kleknuo. Plantiću je to sedma pobjeda iz isto toliko profesionalnih mečeva, a šesta nokautom. 

Drugi put je obranio WBC-ov Silver internacionalni pojas, a sad mu predstoji borba za onaj glavni, za naslov međunarodnog prvaka, koji drži također neporaženi Talijan Ivan Zucco (18-0, 15 nokauta). Ta bi se borba trebala održati već do kraja godine. 

"WBC-ov glavni delegat i supervisor priredbe rekao mi je da će sad dogovoriti meč s Zuccom, najvjerojatnije već u prosincu. Tako da, tjedan dana odmora, a onda opet pripreme", potvrdio je Plantić za Index jutro nakon nove pobjede na putu prema boksačkom vrhu.

Onesposobio mu rame i natjerao ga na predaju

Ovo mu je bila najlakša pobjeda u borbama za pojas dosad, nakon što ga je osvojio protiv Khorena Gevora jednoglasnom sudačkom odlukom, a prvi put obranio protiv Yusufa Kanguela nokautom u posljednjoj 10. rundi. Ramirezu (36) ovo je bila 37. borba karijere i 11. poraz, ali tek treći nokautom.

"Pritiskao sam od prve minute, kao i uvijek, na te moje serije i udarce počeo je polako padati i u četvrtoj rundi njegov je trener bacio ručnik da mu se ne bi nešto desilo u sljedećim rundama. Pravilno je postupio, zašto ugroziti svoga boksača?" rekao je Plantić pa objasnio svoju taktiku.

"On je kontraš, ljevak, pa sam ga dosta gađao u lijevo rame da mu onesposobim ruku, već u drugoj rundi je kleknuo zbog tog ramena. To se vidjelo i osjetilo, vjerojatno su zbog toga bacili ručnik. Nije mogao dignuti ruku poslije meča."

Pročitajte više