lige petice

Hrvatski branič izazvao skandal izjavama, a sada tuži vlastiti klub

Foto: EPA

POVREMENI hrvatski reprezentativac Marin Pongračić, igrač Wolfsburga posuđen Borussiji Dortmund, pokreće tužbu protiv svojega kluba. Razlog je plasman Wolfsburga u Ligu prvaka zbog kojega bundesligaški branič traži 250 tisuća eura. Njegov matični klub smatra kako tu obavezu ne moraju ispoštovati jer mu je ugovor suspendiran te se nalazi na posudbi.

Podsjetimo, početkom studenoga prošle godine Pongračić je dao izjave kojima su mediji bili iznenađeni, a klubovi nezadovoljni. Razgovarajući na Twitchu s glazbenikom umjetničkog imena SSYNIC kritizirao je klub s kojim ima ugovor. "Počeli su slati faksove klubovima. Tada sam shvatio da su htjeli da se maknem kako bi napravili mjesta za druge.

Odvratno. Kad smo igrali 11 na 11 na treningu, odjednom više nisam sudjelovao. Ludio sam, htio sam otići do Van Bommela i zgrabiti ga. Ali ne ide to tako, moraš sjesti s njim i razgovarati kao političar", rekao je tada Pongračić.

Uskoro će tražiti novi klub

"Šokantno je kad shvatiš da za Wolfsburg nisam bio opcija, a Borussia Dortmund me želi. Htjeli su me se riješiti, ali mi nisu to htjeli sami reći", dodao je pa među ostalim otkrio kako Erlinga Halanda zbog ozljede zapravo neće biti osam tjedana, što je više od izrečenoga službenom klupskom objavom.

Pongračićev ugovor s Wolfsburgom traje do 2024. godine. Njemački mediji navode kako ga neće produljiti, niti će ga dortmundska Borussija zadržati, što znači da će 24-godišnjak tražiti novi klub. Ove sezone upisao je deset nastupa u Bundesligi, pet u Ligi prvaka te jedan u Kupu.

Pročitajte više