Hrvatski drugoligaš ogorčen suđenjem: "U Krškom iskočio osigurač, pokvario se VAR"

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

DEVETOPLASIRANA momčad SuperSport Prve nogometne lige BSK iz Bijelog Brada izgubio je od Croatije iz Zmijavaca 2:0 u utakmici 29. kola. Gosti su dva dana nakon utakmice izrazili nezadovoljstvo suđenjem te na Facebooku objavili nekoliko situacija zbog kojih smatraju da su oštećeni. Njihovu objavu prenosimo u cijelosti.

Žao nam je što je na NE Krško "iskočio" osigurač, pa nije bilo streama utakmice, a iz istog razloga VAR nije bio u funkciji, pa u cilju istinitog i objektivnog izvještavanja (malo i zbog edukacije) donosimo sažetak utakmice. 1. situacija - Jedanaesterac za domaćina je dosuđen zbog igranja rukom, a ne prekršaja na igraču. Iz snimke je jasno vidljivo kako Vujanić ruke drži visoko iznad glave, blokira smeč i zaustavlja loptu. 2. situacija - Domaći igrač nakon što je sudac dao znak za izvođenje slobodnog udarca zabija krampone u Tomaševićevu nogu. Nakon pregleda noge utvrđeno je kako svih 6 krampona mora biti vidljivo na nozi kako bi se dosudilo 11 m, a Toma nije imao sreće jer se vide samo 2 rupe. Toma kao i njegov imenjak prije nekih cca 2000 godina ne vjeruje, ali pravila su tu jasna i mjerljiva, 6 komada ili ništa. Tješimo Tomu kako će proći kada se oženi (Toma, nemoj drugi put). 3. Situacija - Kontakt domaćeg vratara i Bakovića nije 11 m jer se radi o sudaru desne noge vratara i lijeve noge Ivana, a svi znamo kako se sukobi desnice i ljevice rješavaju na izborima. Kako kaže Ričard: "Znači k...!" 4. Situacija - Prvi duel Đilasa i napadača je pokazano rukama da nema prekršaja (na snimci se ne vidi), ali se vidi da je prekršaj dosuđen kod drugog kontakta kada lopta ne ide prema napadaču. Čista odluka, budući kako nije bilo spornih detalja do tada, pa da ne bude kako je utakmica bila dosadna. P.S. U redu je ako nas ne volite ili se ne slažete s nama. Nema svatko dobar ukus.

Objavljuje NK BSK u Ponedjeljak, 8. svibnja 2023.

"VAR nije bio u funkciji"

"Žao nam je što je na NE Krško "iskočio" osigurač, pa nije bilo streama utakmice, a iz istog razloga VAR nije bio u funkciji, pa u cilju istinitog i objektivnog izvještavanja (malo i zbog edukacije) donosimo sažetak utakmice.

1. situacija - Jedanaesterac za domaćina je dosuđen zbog igranja rukom, a ne prekršaja na igraču. Iz snimke je jasno vidljivo kako Vujanić ruke drži visoko iznad glave, blokira smeč i zaustavlja loptu.

2. situacija - Domaći igrač nakon što je sudac dao znak za izvođenje slobodnog udarca zabija krampone u Tomaševićevu nogu. Nakon pregleda noge utvrđeno je kako svih 6 krampona mora biti vidljivo na nozi kako bi se dosudilo 11 m, a Toma nije imao sreće jer se vide samo 2 rupe. Toma kao i njegov imenjak prije nekih cca 2000 godina ne vjeruje, ali pravila su tu jasna i mjerljiva, 6 komada ili ništa. Tješimo Tomu kako će proći kada se oženi (Toma, nemoj drugi put).

"Nema svatko dobar ukus"

3. Situacija - Kontakt domaćeg vratara i Bakovića nije 11 m jer se radi o sudaru desne noge vratara i lijeve noge Ivana, a svi znamo kako se sukobi desnice i ljevice rješavaju na izborima. Kako kaže Ričard: "Znači k...!"

4. Situacija - Prvi duel Đilasa i napadača je pokazano rukama da nema prekršaja (na snimci se ne vidi), ali se vidi da je prekršaj dosuđen kod drugog kontakta kada lopta ne ide prema napadaču. Čista odluka, budući kako nije bilo spornih detalja do tada, pa da ne bude kako je utakmica bila dosadna.

P.S. U redu je ako nas ne volite ili se ne slažete s nama. Nema svatko dobar ukus."

 

Pročitajte više