Hrvatski dvoboj u futsal Ligi prvaka. Makarsko Novo Vrijeme protiv Pule

Foto: MNK Novo Vrijeme

DOMAĆIN glavne runde futsal Lige prvaka, makarsko Novo Vrijeme, ni 24 sata nakon prve utakmice s kazahstanskim Ayatom (2:2), od 20:30 u gradskoj dvorani igra ključni dvoboj protiv također hrvatskog kluba, Stanoinvest Futsal Pule. Tako će u Ligi prvaka biti repriza finala hrvatskog prvenstva, u kojem su Makarani, osvajači duple krune, pobijedili Puljane. 

Osim navedenih, u skupini je i lisabonski Sporting, jedna od najboljih europskih momčadi, koja je u prvom kolu pobijedila Pulu 5:3. Prve tri momčadi s turnira u Makarskoj izborit će plasman u elitnu rundu, u kojoj će igrati 16 najboljih momčadi Europe.

Dobru utakmicu odigrali su Puležani. Usprkos porazu sjajno su se predstavili u debiju na europskoj sceni. No, teška utakmica uzela je danak. U najavi okršaja hrvatskih predstavnika o tome je govorio i trener domaćih Ivan Božović. "Poznajemo se dobro i velikih taktičkih nepoznanica nema. Pula je energetski vrlo dobra ekipa. Imali su jako tešku utakmicu u prvom kolu. Na kraju će presuditi to tko će u utakmicu ući odmorniji."

Da neće biti lako, svjestan je i Luka Suton. "Čeka nas teška utakmica protiv dobro poznatog protivnika iz prošlosezonskog finala. Sigurno nam mogu parirati energijom i fizički su jako dobri. Prve utakmice iscrpile su i nas i njih. Vidjet ćemo koliko će to ostaviti traga na nama večeras. Ali vjerujem da uz veliku podršku publike možemo ostvariti dobar rezultat i plasirati se među 16 najboljih u Europi." Ovo je odlučujuća utakmica za Makarane jer vjeruje se da će moćni Sporting lako izboriti plasman u elitnu rundu, dok se ostala tri kluba bore za još dva mjesta. 

Raspored preostalih utakmica:

Ayat - Sporting (četvrtak, 18 sati)
Novo Vrijeme - Stanoinvest Futsal Pula (četvrtak, 20:30)
Stanoinvest Futsal Pula - Ayat (subota, 18)
Novo Vrijeme - Sporting (subota, 20:30)

Pročitajte više