Hrvatski golman izludio Grke. Pogledajte najbolju obranu Europskog prvenstva

Screenshot: Sportklub

HRVATSKA vaterpolska reprezentacija pobijedila je Grčku 13:8 pred zagrebačkom publikom te se plasirala u polufinale Europskog prvenstva. Hrvatski vaterpolisti u borbi za medalju igrat će protiv Mađarske, a susret je na rasporedu u nedjelju. Jerko Marinić Kragić je bio prvi strijelac Hrvatske s četiri pogotka, tri gola postigao je Loren Fatović, a po dva Luka Lončar i Ante Vukičević.

Fantastične obrane Bijača

Kapetan Marko Bijač imao je devet obrana, a impresivan je bio sredinom druge četvrtine, pri rezultatu 4:4. Tada se istaknuo trima obranama. Dva udarca zaustavio je kada je Hrvatska imala igrača manje. No najbolju obranu upisao je nedugo zatim.

Grčki reprezentativac došao je sam pred gol Hrvatske. Vagao je Bijača, no hrvatski golman je fantastično reagirao i obranio njegov udarac. Bijačeve obrane pogledajte ovdje.

Hrvatska je pobijedila Španjolsku i Francusku te izgubila od Crne Gore

Momčad izbornika Ivice Tucka ranije na Europskom prvenstvu pobijedila je Španjolsku nakon peteraca (14:12), Francusku u regularnom vremenu (12:7), a zatim izgubila od Crne Gore nakon raspucavanja (13:15).

Pročitajte više