Hrvatski golman umro je prije 10 godina. Klub mu odao počast neobičnom minutom šutnje

Foto: Profimedia

ŠVEDSKI klub AIK Stockholm prisjetio se bivšeg vratara Ivana Turine neobičnom minutom šutnje uoči prvenstvene utakmice sa Siriusom u subotu potičući navijače da budu svjesniji srčanog oboljenja koje je Hrvatu oduzelo život prije 10 godina. Navijači su dobili upute da minutu šutnje prije utakmice u Friends Areni provedu radeći jednu od tri stvari - preuzmu aplikaciju kako bi postali volonteri prve pomoći, doznaju gdje im se nalazi najbliži defibrilator ili daju donaciju istraživanju.

Bivši vratar Dinama preminuo je u snu 2. svibnja 2013. od posljedica urođene srčane mane, a iza sebe je ostavio trudnu suprugu i kćeri blizanke, ali i veliku tugu u klubu koja se još osjeća. Imao je samo 32 godine. Navijači na sjevernoj terasi AIK-a su uoči utakmice osvijetlili veliki transparent Turini u čast, a igrači svake momčadi na teren su iznijeli prijenosni defibrilator, koji će biti postavljen na raznim lokacijama u okolici.

Navijači mu skandirali ime

U 27. minuti - Turina je u klubu nosio broj 27 - navijači AIK-a su mu skandirali ime, kao što to čine na svakoj utakmici otkako je preminuo.

"Bio je moj dobar prijatelj... Bilo je to emotivno, lijepa počast fantastičnoj osobi, suigraču i vrataru. Žalosno je što se točno sjećamo što se dogodilo tih tragičnih dana, probudio nas je telefonski poziv liječnika tima koji nam je rekao tu vijest", rekao je kapetan AIK-a Alexander Milošević.

Pročitajte više