Hrvatski judaš Kumrić obranio poziciju za plasman na Olimpijske igre

Foto: Hrvatski judo savez

HRVATSKI judaš Zlatko Kumrić na posljednjem je Grand Slam turniru sezone u Tokiju poražen u 2. kolu kategorije do 100 kilograma od Gruzijca Gvinaišvilija, ali je zadržao poziciju koja mu omogućava plasman na Olimpijske igre u Rio de Janeiru.
 
Nakon što je u prvom kolu završnog turnira sezone u Tokiju pobijedio Talijana Di Guida (1-0), Kumrić je išao na aktualnog svjetskog juniorskog prvaka i ovogodišnjeg pobjednika Mastersa u Maroku te Grand Prixa u Tbilisiju, Gruzijca Gviniašvilija. Hrvatski predstavnik je izgubio ipponom te zaključio 2015. godinu u kojoj je napravio ozbiljan iskorak u seniorskoj konkurenciji.
 
U ovom trenutku Kumrić je na 24. mjestu rang liste za Rio s 528 bodova. To mjesto mu donosi plasman na olimpijski turnir, a upravo je Talijan Di Guido, kojeg je pobijedio u Tokiju, prvi ozbiljniji konkurent (32. mjesto, 420 bodova). Ne bude li većih iznenađenja do 1. svibnja 2016. godine, kad se zatvara lista putnika za Rio, hrvatski judo bi trebao dobiti drugog muškog predstavnika u povijesti. Prvi hrvatski judaš na OI bio je Kumrićev trener Tomislav Marijanović koji je bio članom hrvatske olimpijske ekspedicije u Londonu 2012. godine.

Pročitajte više