Hrvatski kadeti bez medalja na Europskom u judu, danas na rasporedu timsko natjecanje

Foto: Tino Marić/HJS

U SUBOTU, trećeg dana Europskog prvenstva u judu za kadete u Poreču nastupilo je šest hrvatskih predstavnika, a najbliže borbi za medalju došli su Marćelina Vranješ, u kategoriji preko 70 kilograma, te Bruno Rozga, do 81 kilograma.

Posljednjeg dana individualnog natjecanja Sara Šančić (do 70 kg) je izgubila od Litvanke Navickaite, dok je bolje prošla Marćelina Vranješ, koja je slavila protiv druge Litvanke Stasiulyte. Ulaskom u četvrtfinale, Vranješ je došla na korak do borbe za medalju.

Tražila je plasman u polufinale protiv Cancan, ali je Francuskinja iskoristila svoje prilike i ipponom prošla, a zatim završila u borbi za broncu. Nažalost, taj ishod nije pošao za rukom Vranješ, koja je u repasažu slavila protiv Simović iz BiH da bi ju u borbi za finalni blok svladala Ukrajinka Semčenko.

Tri kadeta upisala prve pobjede, a onda...

S puno energije ušli su i judaši u natjecanje. Bruno Rozga (do 81 kg) je pobijedio Luksemburžanina Weltera, kao i Marko Božić (do 90 kg) Slovenca Razgoršeka te Goran Višnjić (do 90 kg) protiv Gruzijca Alapišvilija. U nastavku natjecanja sva trojica su upisala poraze, a Višnjić i Rozga su imali šanse kroz repasaž doći do bronce.

Višnjić je zapeo protiv Nijemca Dukowa, dok je Rozga bio blizu pobjede protiv Austrijanca Proella. U izjednačenoj borbi Proell se bolje snašao u “golden scoreu” i prošao dalje. Ivan Brnada (do 81 kg) je krenuo wazarijem protiv Kraaka, ali Nizozemac hvata ritam i na kraju prolazi dalje.

Najbolji rezultat - 7. mjesto

"Najviše smo očekivali od trećeg dana i iako smo ostvarili jedan plasman, 7. mjesto, sportska želja je uvijek medalja. Vidjelo se i danas koliko su nam kadeti napredovali u godinu dana, nedostajalo je iskustva, nekad i strpljenja, a najbliže borbama za broncu su bili Marćelina Vranješ i Bruno Rozga. Međutim, i svi drugi su dali sve od sebe, ali danas kao da nije bio naš dan. Sutra nas očekuje timsko natjecanje u kojem borci često znaju dati i više od svojih objektivnih mogućnosti i zato se veselimo novom nastupu reprezentacije", rekao je izbornik kadetske reprezentacije Boško Rozga.

Judaška uzbuđenja u dvorani Intersport nastavljaju se i danas, kada se, od 10 sati, održava timsko natjecanje u kojem Hrvatsku očekuje dvoboj s Grčkom.

 

 

Pročitajte više