HRVATSKI NOGOMETAŠI

Hrvatski kralj Azije zabio strašan gol, to mu je 11. u posljednjih osam utakmica

Foto: Instagram

HRVATSKI napadač Marko Šimić i ove sezone briljira u Indoneziji, iako njegova Persija bilježi loše rezultate.

>>> Životario je pa u mjesec dana postao megazvijezda: "U Aziji me poštuju kao Modrića u Europi!"

>>> Ludnica u Indoneziji: Hrvat s 2 gola donio klubu naslov prvaka nakon 17 godina

>> Ludi doček u Indoneziji za hrvatsku zvijezdu. I policajci se slikali s njim

U prošloj šampionskoj sezoni zabio je 38 golova u 44 nastupa i odveo svoj klub do prve titule prvaka nakon 17 godina, a u Jakarti ima status božanstva. Propustio je prvi dio sezone zbog privatnih problema u Australiji, ali je eksplodirao čim je došao te je u posljednjih mjesec i pol dana u osam utakmica utrpao 11 golova.

Jučer je na gostovanju kod Persebaye zabio fantastičan gol za vodstvo Persije. Primio je dugu loptu, dvaput izvrtio dva protivnička braniča i onda zakucao loptu pod prečku za 0:1. Susret je završio 1:1. Persija se nadala da će ove sezone uspjeti obraniti naslov, ali je nakon 15 odigranih kola tek 14. s 24 boda manje od vodećeg Bali Uniteda. S golom protiv Persebaye Šimić se izjednačio na prvom mjestu ljestvice strijelaca s 12 golova. Cijela momčad Persije zabila je još samo 12.

Šimić je u Persiju došao u zimu prošle godine te je statistički postao jedan od najuspješnijih napadača u Aziji. Indonezijski proizvođač sportske opreme napravio je posebnu liniju s potpisom 9SS (Super Simic). Nakon prošle sezone imao je nekoliko bogatih ponuda iz ostalih azijskih liga, uključujući one u UAE-u, ali je odlučio ostati u Persiji na oduševljenje milijuna navijača tog kluba.

Kad se na proljeće vratio iz Australije, live stream njegova povratka u Jakartu je na Instagramu, na kojem ima više od milijun followera, gledalo oko 500.000 ljudi. Od kad je došao u Persiju, Šimić je u zadnju godinu i pol zabio gotovo 100 golova. Više od svih napadača u aktualnom kadru hrvatske reprezentacije zajedno.

Pročitajte više