KUGLANJE

Hrvatski kuglači i kuglačice osvojili broncu na Svjetskom prvenstvu u Poljskoj

Foto: HINA/ Hrvatski kuglački savez

POSLJEDNJEG dana Svjetskog ekipnog prvenstva u kuglanju za seniorke i seniore, koje se održavalo u poljskom Tarnowo Podgorne, odigrane su i utakmice za treće mjesto, a Hrvatska je osvojila brončane medalje u obje konkurencije.

U borbi za broncu, u konkurenciji žena, hrvatske kuglačice su svladale Srbiju s 5:3 u setovima i 3670:3602. Nakon drugog para rezultat je bio 3:1 u poenima za Srbiju. Zadnji par, Ines Maričić protiv Dijane Kranjkos i Nataša Ravnić protiv Jasminke Anđelković, odigrale su odlično, pa je Maričić bez izgubljenog seta i sa 622-568 pobijedila Kormanos, a Ravnić je pobijedila Anđelković s 2:5 u setovima i 612:598 u čunjevima.

Muška reprezentacija igrala je protiv Austrije. Nakon drugog para bilo je 2:2 u poenima i 17 čunja na stranu Austrije. U zadnjem paru nastupili su Luka Bolanča protiv Christopha Essmeistera i Branko Manev protiv Matthiasa Zatschkowitscha. Odlično raspoloženi dečki fenomenalnom igrom upisali su poene na stranu Hrvatske. Bolanča protiv Essmeistera 3:1 i 663:573 i Manev protiv Zatschkowitscha s 2:2, ali 672:670 u čunjevima su donijeli medalju.

Muška kuglačka reprezentacija nakon 25 godina osvojila je medalju na svjetskom ekipnom prvenstvu, što je velik uspjeh, pogotovo u ovako jakoj konkurenciji.

Pročitajte više