Hrvatski navijači u Belfastu izbačeni s tribina nakon podizanja transparenta za Vukovar

Foto: Index / Izagola 

ZBOG straha od sabotaže HNS hrvatskim navijačima nije prodavao ulaznice za jučerašnju prijateljsku utakmicu u Belfastu. Dio navijača zaobišao je ustaljenu represiju Saveza i ulaznice kupio preko Interneta ili pomagača u Belfastu. Mjere osiguranje bile su rigorozne, a Sjevernoircima je u lovu na moguće sumnjivce na licu mjesta pomogla i hrvatska policija.

Kako doznajemo, pretresali su osobe s hrvatskim obilježjima, majicama kontra Mamića i HNS-a te provjeravali imaju li autentične ulaznice. Destak navijača koji su podignuli transparent "Never forget Vukovar" na sjevernoj tribini su privedeni. Dio hrvatskih navijača u znak solidarnosti napustio je stadion. 

 

"Optužili su nas da imamo krivotvorene ulaznice, a onda se ispričali i dali nam ulaz u VIP" 

"Nakon što sam s bratom ušao na stadion, privode nas irska i hrvatska policija. Fotografirali su naše osobne i ispitali jesmo li bili u Francuskoj. Na sebi smo imali majice s prekriženim znakom HNS-a i Zdravka Mamića. Fotografirali su nam i majice te nas optužili da smo krivotvorili ulaznice. Nakon deset minuta došao je predstavnik ticketmastera i potvrdio da su karte original. Odmah su nam uručili nove, VIP karte, a mi smo se vratili na tribinu", priča nam navijač koji je prošao sigurnosnu provjeru.

"Tada smo opazili da zaštitari privode grupu hrvatskih navijača. Iz solidarnosti smo napustili stadion. Nismo vidjeli nikakvo nasilje, ne znamo što se točno dogodilo. Čuli smo samo da pjevaju hrvatske pjesme. Zaštitari su ih ogradili i izgurali. Bili su maksimalno spremni, svima su nam fotografirali putovnice, osobne iskaznice i majice koje smo nosili", dodaje naš sugovornik. 

Podsjetimo, reprezentacija Hrvatske ima neupamćen niz utakmica odigranih bez prisustva svojih navijača. Godinu i pol dana u Hrvatsoj igraju pred praznim tribinama, a HNS od Italije na Poljudu me prodaje navijačima ulaznice za gostovanja. 

 

Pročitajte više