Hrvatski pokeraš Dragan Galić u borbi za 9 milijuna dolara na WSOP-u!

U TIJEKU je dan 4 glavnog dijela ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva u pokeru (WSOP) koje se tradicionalno održava u Las Vegasu. U igri je još samo oko 550 igrača od 7319 koliko je uplatilo 10 tisuća dolara i krenulo u pravu pokerašku odiseju.

Galić sjajan

Kada su u pitanju hrvatski predstavnici, onda možemo biti itekako zadovoljni. Naš najpoznatiji pokeraš Dragan Galić još je uvijek u turniru i u ovom trenutku ima oko 700 tisuća čipova što ga svrstava iznad prosjeka koji iznosi oko 400 tisuća. Nažalost, Hrvoje Mitrović i Dražen Kapusta nisu uspjeli preživjeti dan 2. Obojica su jako dobro krenuli u turnir, posebno zagrebački profesionalac Mitrović koji kaže kako ga je u nastavku turnira izdala karta.

"Lijepo sam krenuo, popeo se na nekih 53 tisuće i od tada samo prema dolje. Pet puta sam fulao flop sa A,K, izgubio sa 8,8 protiv A,J koji je bio 'short'. 'Riba' mi je sa J,J u ruci pokupila J na riveru protiv mog para kraljeva. Na blindovima 400-800 sam gurao na small blindu preostalih 10 tisuća sa Q,8, a dobio sam 'call' od bigg linda sa 3,3. I to je bio kraj", izjavio je Mitrović za Pokerica.net.

Johhny Chen grabi prema trećem naslovu

Od poznatih imena treba spomenuti dvostrukog WSOP pobjednika i pokerašku legendu Jonnyja Chena koji grabi prema trećoj kruni. Trenutačno ima oko 1.2 milijuna čipova i navodno je u "životnoj formi". Nešto slabiji po trenutačnom broju čipova je i Scotty Nguyen, vlasnik pet WSOP narukvica. Vjerojatno najsimpatičniji  pokeraš današnjice ima nešto više od 600k. Od poznatih faca koje se ne bave profesionalno pokerom možemo istaknuti UFC-ovog najavljivača Brucea Buffera. On se drži negdje oko prosjeka i pokušava preživjeti.

Pobjedniku gotovo 9 milijuna dolara

Na kraju spomenimo da će pobjedniku otići nevjerojatnih 8,9 milijuna dolara, a da će drugoplasirani iz kasina išetati sa 5,5 milijuna. No, da bi se obogatili, dovoljno je plasirati se na finalni stol. I taj će vam uspjeh donijeti ugodnih 900 tisuća zelembaća.

Pročitajte više