Transferi

Hrvatski reprezentativac potpisao za kultni engleski klub

Foto: Sheffield United

FILIP UREMOVIĆ, 25-godišnji hrvatski branič, do kraja sezone igrat će za Sheffield United. Uremović je iskoristio mogućnost koju je FIFA dala nogometašima koji igraju za ruske ili ukrajinske klubove da potpišu za druge klubove do kraja sezone. Uremović je tako napustio Rubin iz Kazana.

"Sheffield United je veliki klub i čast mi je doći u njega. Nadam se da ćemo ostvariti sve zacrtane ciljeve u aktualnoj sezoni. Došao sam u nedjelju i gledao utakmicu protiv Barnsleyja. Drago mi je zbog osvojena tri boda. Atmosfera u momčadi je jako dobra. Brzo smo se dogovorili nakon svega što se dogodilo u Rusiji. Sretan sam zbog mog dolaska ovamo", rekao je Uremović.

U Rubinu je bio od 2018. godine, a dobrim igrama u ruskom klubu stigao je i do hrvatske reprezentacije, za koju je skupio šest nastupa. Bio je i dio reprezentacije koja je uspješno prošla kvalifikacije i izborila plasman na Svjetsko prvenstvo ove godine.

Sheffield je kultni engleski klub osnovan 1889. godine. Bio je prvak Engleske 1898. godine, a sad je peta momčad druge engleske lige i cilj mu je vratiti se u Premier ligu.

Pročitajte više