EUROBASKET 2022.

Hrvatski reprezentativci najavili borbu za četvrtfinale: Finci igraju modernu košarku

Foto: Profimedia

HRVATSKA košarkaška reprezentacija danas od 14.45 sati igra utakmicu osmine finala Europskog prvenstva. Suparnik joj je Finska, a ulog u susretu mjesto među posljednjih osam momčadi na turniru. U posljednja dva međusobna ogleda ovih reprezentacija do pobjede su dolazili Finci, no u hrvatskoj reprezentaciji su uvjereni u slavlje, a onda i ogled protiv Španjolske u četvrtfinalu.

"Došli smo ovdje s dobrom glavom, pozitivni smo, spremili smo se jako dobro, mislim da imamo dobar plan i nadamo se pobjedi. Oni su isto jaka ekipa koja dobro trči u napadu, imaju dosta šutera i bit će teško. No, ako budemo pratili plan obrane, smatram da će biti bolje i ofenzivno", istaknuo je Karlo Matković, a Dominik Mavra dodao:

Markkanen nije jedini

"Finska je vrlo dobra momčad koja igra pravu, modernu košarku s puno tranzicije, puno pick&popa, puno ranih napadanja preko pick&rolla i tu se moramo prilagoditi. Uglavnom su to kod njih niske petorke na terenu, dosta smo ih gledali, dobro smo iskoristili ova dva dana. Mislim da ćemo biti spremni, probati odigrati dobru utakmicu i tražiti prolaz dalje."

Najveća zvijezda finske reprezentacije je Lauri Markkanen, odnedavno košarkaš Utah Jazza.

"On ima daleko najveće ovlasti, ali kod njih uvijek pet igrača sudjeluje, uvijek se kreću i baš su nezgodni. Igraju brzo i morat ćemo biti koncentrirani kao nijednom dosad na ovom turniru", zaključio je Mavra.

Pročitajte više