Hrvatski sportaši stalni članovi gay klubova i europskih gay udruga

ČAK 20-AK hrvatskih veslača, kako amaterskih, tako i profesionalnih, u petom mjesecu ove godine učlanilo se u gay svjetsko udruženje veslača. Tu informaciju možete pronaći na službenim stranicama udruženja, na kojima između ostalog, stoji kako će članstvo ostalim hrvatskim sportašima konačno dati vjetar u leđa i potaknuti ih da slijede primjer "oslobođenih" veslača.

"Iako je Hrvatska mala zemlja, s populacijom od tek 4.5 milijuna stanovnika, veslanje je vrlo popularan sport. Veslački klubovi stalno niču, kao u gradovima, tako i u manjim naseljima. Hrvatski veslači višestruki su osvajači olimpijskih medalja, od kojih zadnja, srebrna otpada na Nikšu i Sinišu Skelina. Nadamo se da će hrvatsko članstvo širom otvoriti vrata i ostalim veslačima da konačno izađu iz tišine i uđu u svjetska udruženja." - navodi se na siteu. 

GLRF, odnosno Gay and Lesbian Rowing Federation svjetska je udruga osnovana ranih devedesetih nakon čega se njen utjecaj počeo iz Amerike širiti prema Europi. Na službenim stranicama istaknut je i link na web Hrvatskog veslačkog saveza. Detaljnije informacije o udruzi, na čijim stranicama je jasno istaknuta i hrvatska zastava, možete potražiti ovdje.

Kako Index doznaje od osobe bliske gay krugovima, neki od veslača koji su punopravni članovi svjetske gay udruge imaju žene i djecu. No, slično kao i veslači, i mnogi drugi hrvatski sportaši učlanjeni su u razne gay udruge, koje su u Europi nešto sasvim normalno.

Naš izvor tvrdi da se mahom radi o odbojkašima i nogometašima.

"Osobno imam nekoliko gay prijatelja koji su iteko poznati hrvatski sportaši." - tvrdi naš izvor, koji je također sportaš.

Pročitajte više