Hrvatski stolnotenisač ozlijeđen izborio polufinale Europskih igara. Pružali mu pomoć

Foto: EPA

HRVATSKI stolnotenisač Andrej Gaćina plasirao se u polufinale Europskih igara u Krakovu svladavši u četvrtfinalu Austrijanca Daniela Habesona 4:1 (11:7, 9:11, 11:9, 12:10, 11:9) unatoč ozljedi zadnje lože desne noge. Najbolji hrvatski stolnotenisač ozlijedio se u četvrtom setu kod 2:4. Dugo je primao medicinsku pomoć, ali je izdržao i ušao među četiri najbolja na Igrama.

"U četvrtom setu me presjekla zadnja loža. Nažalost, to mi je poznat osjećaj jer sam dosad imao čak 11 ruptura te iste zadnje lože. Godinu i pol bio sam bez rupture, a sada se nadam da ipak nije ruptura, ali mislim da jest. Što je tu je, idemo dati sve od sebe do kraja turnira te vidjeti s liječnicima i fizioterapeutima koliko je to moguće zakrpati. I onda se spremiti za sutrašnji meč. Ili dva meča", rekao je 37-godišnji Zadranin, kojem odgovara igra Habesona.

"Razmišljao sam o prekidu meča"

"Već sam puno puta igrao s tim Austrijancem, s kojim imam dobar skor. Mislim da sam u zadnjih šest puta samo jedanput izgubio, tako da sam znao što očekivati. Zna i on mene, ali mislim da moja igra njemu ne paše više nego što njegova meni.

Priznajem, razmišljao sam i o opciji prekida meča, ali sam stisnuo zube. Promijenio sam svoju taktiku nakon medicinske pomoći i to ga je dodatno zbunilo", poručio je Gaćina.

Gaćina će u utorak igrati za finale sa 16-godišnjim Francuzom Felixom Debrunom. "Nisam nikad igrao s njim. On jednostavno nije dovoljno star da bi se susreo sa mnom, haha. On i njegov 19-godišnji brat Alexis, koji je također u polufinalu, jako su napredovali i jako su dobri", zaključio je Gaćina, kojeg u Krakovu očekuje i momčadski dio.

Pročitajte više