Hrvatski talent odlazi u Srbiju kao zamjena za budućeg NBA igrača

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

ODLAZAK najboljeg mladog igrača ABA lige Nikole Topića (18) iz Mege u Crvenu zvezdu pokrenuo je lančanu reakciju na košarkaškom tržištu igrača. Mladi srpski playmaker odlučio je napustiti inkubator Miška Ražnatovića za razvoj igrača i otići u Zvezdu, čiji je navijač, a dodatni motiv bila je i prilika da iz prve ruke uči od legendarnog Miloša Teodosića, koji mu je sada suigrač.

Topiću se predviđa NBA budućnost i jedno od prvih mjesta na draftu, a ove sezone, koja mu je prva seniorska u karijeri, igra odlično među starijom konkurencijom i u prosjeku bilježi preko 18 poena po utakmici ABA lige, uz preko 50 posto šuta iz igre.

Gnjidić mijenja Topića, Kučić Gnjidića

U Megi su morali brzo reagirati na odlazak igrača koji je nosio ekipu ove sezone. Zamjenu su pronašli u hrvatskom playmakeru Lovri Gnjidiću (22), koji je stigao u Srbiju nakon što je godinu dana proveo u Splitu, a prethodno je bio član Cedevite i Cibone.

To stvara potrebu za novim kadrovskim rješenjima na Gripama, gdje će kao zamjena za Gnjidića stići godinu dana mlađi Vito Kučić iz Cedevite Junior, koji je ove sezone najbolji igrač ekipe. Kučić u ABA ligi 2 u prosjeku zabija 16.1 poen uz 7.7. asistencija po utakmici, a sada će se okušati u višem rangu.

 

Pročitajte više