EP u vaterpolu

Hrvatski vaterpolisti: Napadački smo bili ispod svake razine. Obrana nas je održala

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

HRVATSKA je u odlučujućoj utakmici za prvo mjesto u skupini B na EP-u u Splitu remizirala s Grčkom 5:5 i tako se izravno plasirala u četvrtfinale, gdje će u utorak igrati s boljim iz dvoboja Nizozemska - Gruzija. Bila je to jako čudna utakmica. Hrvatska u prvom poluvremenu nije zabila ni jedan gol (0:2), ali je sjajnom igrom, posebno u trećoj četvrtini, uspjela doći do značajne pobjede i direktnog plasmana u četvrtfinale. 

Nakon utakmice pred novinare su stali izbornik Ivica Tucak i nekoliko igrača. Izbornik je bio kritičan prema igri u fazi napada: "Ušli smo teško u utakmicu, nismo igrali dobro, napadački smo bili ispod svake razine i tražili rješenja suprotna od onoga što smo govorili. Gužvali smo se u napadu umjesto da se raširimo i iskoristimo našeg neprikosnovenog centra Vrlića. U tim momentima gubi se samopouzdanje.

Ali zahvaljujući razumu, srcu i želji, izvukli smo bod. Obrana je bila odlična s Bijačom na čelu koji je branio fenomenalno, ali napad ćemo morati poboljšati jer s ovakvim nećemo moći ispuniti konačni cilj. Prvi cilj je ostvaren, direktan plasman u četvrtfinale.
Vjerujem da je Nizozemska kvalitetnija od Gruzije koja je iskusnija, ali prvo treba pričekati i vidjeti tko će nam biti protivnik."

Ivan Krapić: Obrana nas je držala u utakmici

"Teška utakmica za nas od samog početka, znali smo da nam nosi prvo mjesto u skupini. Prvo poluvrijeme smo se patili u napadu, ali, što je najbitnije, u obrani nismo padali. Obrana nas je držala u utakmici. Kada smo u trećoj četvrtini probili led u napadu, bilo je pitanje vremena kad ćemo ih uhvatiti.

Ovaj bod je stvarno velik kao pobjeda, čak smo se i vratili kad smo gubili pri kraju. Tko god da nam bude protivnik u četvrtfinalu, mislim da ćemo proći na krilima ove publike koja nas je i danas dizala."

Marko Žuvela: Bilo je puno plivanja i čupanja

"Fizički i psihički iscrpljujuća utakmica. Bilo je puno plivanja i čupanja, fizički zahtjevna utakmica, što se vidi iz druge četvrtine, u kojoj nije pao gol. Sigurni smo da ovo nije naša najbolja predstava, ali analizirat ćemo utakmicu, odmoriti se i spremiti za četvrtfinale. Želim pozvati publiku da popune arenu u još većem broju u četvrtfinalu."

Marko Bijač: Bili smo bolji nego protiv Francuske

"Danas smo bili još čvršći i bolji u obrani nego protiv Francuske, ali, nažalost, nismo našli odgovor na sjajnu obranu Grčke. Prvi smo u skupini i na tome čestitam suigračima, pokušat ćemo se spremiti čim bolje i proći četvrtfinale.

Gledat ćemo utakmicu Nizozemske i Gruzije, nisam siguran da će to biti toliko laka utakmica za Nizozemce, Gruzija je ozbiljna ekipa. Želim zahvaliti publici i pozvati ih da nas dođu podržati i u četvrtfinalu."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.