SP U VATERPOLU

Hrvatski vaterpolisti šokirani odlukom FINA-e, upućena žalba

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

HRVATSKA vaterpolska reprezentacija nastavlja natjecanje na Svjetskom prvenstvu u Mađarskoj utakmicom osmine finala u kojoj će igrati protiv Gruzije. U prvoj utakmici eliminacijskog dijela natjecanja Hrvatska će zaigrati od 15:30, a prema trenutačnoj situaciji, morat će u nju oslabljena.

"Raspoloženje u hrvatskim redovima je, čemu skrivanje, pomućeno sinoćnjom vijesti o FINA-inoj drakonskoj kazni našem reprezentativcu Rinu Buriću. Hrvatski vaterpolski savez će se žaliti na tu odluku, te je to sada u domeni viših struktura", navode iz Hrvatskog vaterpolskog saveza.

Burić je kažnjen s tri utakmice zabrane igranja zbog situacije koju FINA tretira kao brutalnost, odnosno zbog navodnog udaranja japanskog igrača šakom u tijelo tijekom susreta u kojem je Hrvatska slavila 21:13. Sudac uz bazen nije vidio taj trenutak i nije sudio brutalnost zbog koje bi Hrvatska, u slučaju da ju je dosudio, igrala četiri minute s igračem manje.

Tucak: Ne podržavam to

"Sigurno da je otegotna okolnost za nas bila prvo iščekivanje te kazne za Rina Burića, a onda i sama informacija kakva je, kolika je. Ja to dakako ne podržavam, to udaranje, ali valjalo bi raspraviti i o uzroku", rekao je izbornik Ivica Tucak.

Hrvatska je, podsjetimo, u zadnjoj utakmici u skupini B pobijedila Japan 21:13, što joj je donijelo drugo mjesto u grupi. Slijedi joj ogled protiv Gruzije, a u slučaju pobjede - četvrtfinale protiv Srbije.

Pročitajte više