Hrvatski veznjak briljirao u Rumunjskoj. Dobio je desetku za savršenu partiju

Foto: Profimedia

CLUJ JE danas u 8. kolu rumunjske Superlige s 4:1 slavio na gostovanju kod Voluntarija. Ne bi to bila vijest od osobitog interesa hrvatskoj nogometnoj javnosti da u spomenutom susretu glavnu ulogu nije igrao Karlo Muhar, 27-godišnji hrvatski zadnji vezni. Sofascore ga je za ovu partiju nagradio čistom desetkom.

Voluntari je došao do vodstva nakon gola Andreija Dumitera u 27. minuti utakmice, a onda je krenula dominacija Cluja kojom je dirigirao Muhar. Hrvatski veznjak je prvo namjestio gol Philipa Otelea u 42. minuti, a onda u sudačkoj nadoknadi prvog dijela i sam postigao pogodak te donio preokret Cluju.

U drugom dijelu je nastavio gdje je stao, pa je u 57. minuti zabio za 3:1. Konačnih 4:1 je u 92. minuti postavio Luka Juričić. Muhar je karijeru kao dječak počeo u Velikoj Mlaki pa onda preko omladinskog pogona Lokomotive došao do Dinama II i prve momčadi Intera iz Zaprešića.

Inter ga je u ljeto 2018. prodao u poljski Lech, nakon čega se okušao još u turskom Kayserisporu, bugarskoj CSKA Sofiji i sada u rumunjskom Cluju. Trenutno prema Transfermarktu vrijedi milijun i 200 tisuća eura.

Pročitajte više