HRVATSKI NOGOMETAŠI

Hrvatski veznjak nakon transfera u Serie A: Naravno da želim na SP u Katar

Foto: Profimedia

JUČER je službeno objavljen transfer hrvatskog veznjaka Nikole Mora iz moskovskog Dinama u talijansku Bolognu. Danas je 24-godišnji veznjak odgovarao na pitanja talijanskih novinara te otkrio tko ga je nagovorio da napusti Rusiju zbog transfera u Bolognu.

"Došao sam u Bolognu jer se radi o sjajnom klubu s bogatom poviješću. Razgovarao sam s direktorom Marcom Di Vaiom, on me uvjerio da dođem. Grad je predivan, sličan je Splitu, mislim da je ovo pravo mjesto za mene. Što se tiče moje pozicije, u Rusiji sam bio šestica, a u Hrvatskoj osmica. Mogu igrati obje pozicije", rekao je Moro pa je komentirao izjavu trenera Bologne Siniše Mihajlovića koji je rekao da Moro treba dobiti nekoliko kilograma da bude na razini za Serie A:

"Mislim da s tim neće biti problema s obzirom na talijansku kuhinju. Pričao sam s Mihajlovićem, ali ne previše jer je bio jako koncentriran na utakmice. Imat ćemo vremena za dublje razgovore. Mislim da momčadi mogu donijeti stabilnost i agresivnost u defenzivi. Ne volim puno pričati, želim se pokazati na terenu."

Nema osobit odnos s Modrićem

Komentirao je Moro i odnos s Lukom Modrićem, a jedno od pitanja talijanskih novinara odnosilo se i na njegov status u hrvatskoj reprezentaciji. Zanimalo ih je ima li ambicije izboriti nastup na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

"Nemam poseban odnos s Modrićem. Jednom smo pričali, ali samo nakratko. On je definitivno moj idol, nema potrebe da bilo što drugo dodam", rekao je hrvatski veznjak pa se osvrnuo na reprezentaciju:  

"Naravno da se nadam nastupu na Svjetskom prvenstvu. Velika je konkurencija, ali želim pokušati izboriti mjesto i Bologna mi može pomoći u tome. Znam da sam blizu i da samo moram nastaviti s dobrim radom."

Pročitajte više