Hrvatski nogometaši

Hrvatski veznjak napravio šou u Turskoj. Javio nam se nakon utakmice sezone

Foto: Kasimpasa

MLADI hrvatski reprezentativac Kristijan Bistrović ove je zime iz moskovskog CSKA posuđen u turskog prvoligaša Kasimpasu. Trener Fuat Capa odmah mu je ukazao puno povjerenje pa je 22-godišnji veznjak imao maksimalnu minutažu u šest utakmica za koje je dosad konkurirao.

U posljednjoj se utakmici posebno istaknuo

Kasimpasa je danas u 26. kolu turskog prvenstva ugostila Karagumruk koji je prije utakmice imao 11 bodova više od nje. Trebala joj je pobjeda da se odmakne od zone ispadanja, a da tako i bude, pobrinuo se Bistrović. Momčad hrvatskog veznjaka pobijedila je 3:2, a on je asistirao za dva pogotka i bio najbolje ocijenjeni igrač na utakmici prema SofaScoreu. Kontaktirali smo Bistrovića i razgovarali o njegovoj posudbi, igrama u CSKA-u, ali i skorašnjim reprezentativnim obvezama.

"Ekipa je odlična, od prvog dana osjećao sam se prihvaćenim. I stranci i domaći dečki uglavnom znaju engleski tako da nema problema u komunikaciji. Naravno, u privikavanju na novu momčad pomogli su mi i bivši HNL-ovci Haris Hajradinović te Armin Hodžić. Nedavno je došao i Duško Tošić tako da nas ima više s ovih prostora", komentirao je svoju aklimatizaciju Bistrović.

U Turskoj ima željenu minutažu

Mladi Bistrović je za CSKA potpisao još u siječnju 2018. godine nakon što ga je kupio od Slaven Belupa. Dosad je u ruskom prvenstvu nastupio 69 puta, ali mu je minutaža u posljednje vrijeme nešto pala pa je zatražio posudbu.

"Bio mi je cilj ove zime otići na posudbu kako bih dobio veću minutažu i pripremio se najbolje što mogu za nadolazeće U-21 Europsko prvenstvo. Isto tako, smatram da je u ovim godinama potrebno imati kontinuitet utakmica, a Kasimpasa mi to omogućuje. Posudbu sam zatražio još na ljeto, nakon što mi je pala minutaža u Moskvi, ali sam potom zabio par golova pa me nisu htjeli pustiti. U studenom sam potpisao novi ugovor s CSKA-om do 2025. godine i to je znak da ozbiljno računaju na mene. No, došli smo do zajedničkog zaključka da je najbolje da odem negdje gdje ću više igrati jer je svima u cilju da napredujem i da se što bolje pokažem na U-21 prvenstvu", rekao je Bistrović o razlozima odlaska na posudbu i istaknuo da se na ljeto svakako planira vratiti u matični klub.

Grafika: Sofascore za IndexSport

Žali za podbačajem u Europskoj ligi

Zagrebačkom Dinamu neće ostati u lijepim uspomenama. U 77. minuti posljednjeg kola grupne faze ovosezonske Europske lige Bistrović je za CSKA postigao pogodak i spriječio Dinamo da postane prva momčad koja u grupi nekog europskog natjecanja nije primila nijedan pogodak. Nije to pomoglo njegovom klubu koji je utakmicu izgubio 3:1, a podbacio je u svih šest utakmica. Osvojio je tek tri boda i završio na zadnjem mjestu u skupini.

"Meni je žao što je tako, ali u CSKA-u ne shvaćaju Europsku ligu dovoljno ozbiljno. Uvijek se cilja na vrh ruskog prvenstva i nastup u Ligi prvaka, a sve drugo je neuspjeh. Već drugu sezonu zaredom igrali smo u Europskoj ligi te je bilo puno kombiniranja u sastavima pa nismo imali dobre rezultate. Bez obzira na to, Dinamo je bio najbolja momčad u skupini i apsolutno zasluženo je osvojio prvo mjesto", objasnio je mladi veznjak.

Ispratio je i Dinamovu prvu utakmicu šesnaestine finala Europske lige protiv Krasnodara koji jako dobro poznaje iz dvoboja u ruskom prvenstvu.

"Ja sam i prije prve utakmice rekao da će taj ogled biti 50:50. Krasnodar igra možda i najatraktivniji nogomet u Rusiji, ima jako puno kvalitete prema naprijed te igra dosta direktno i napadački. Ipak, Dinamo je odigrao vrhunsku utakmicu i vjerujem da će sačuvati prednost u uzvratu", rekao je.

O Vlašiću sve najbolje

Naravno, u Moskvi mu društvo pravi Nikola Vlašić, za kojeg ima samo riječi hvale. No, Vlašić je prije nekoliko dana izrazio želju za odlaskom u jači klub nakon Europskog prvenstva.

"Nikola i ja smo u jako dobrim odnosima. On je odličan nogometaš, iz utakmice u utakmicu sve je bolji. Već sad je jedan od lidera naše reprezentacije, a znamo kakva je u njoj konkurencija. Ako dobro odigra na Europskom prvenstvu, puno jakih klubova bit će zainteresirano za njega. Želi napraviti dodatan iskorak u karijeri i ja sam siguran da on to može", pohvalio je Bistrović svog kolegu.

Optimističan je pred U-21 Euro

Bistrović je standardni član hrvatske reprezentacije za igrače mlađe od 21 godine, koju također očekuje nastup na Europskom prvenstvu. Za razliku od onog seniorskog, U-21 prvenstvo zbog zgusnutog rasporeda igrat će se u specifičnom formatu. Grupne utakmice na rasporedu su u ožujku, a nokaut-faza igrat će se tek u svibnju i lipnju. Hrvatska je u jakoj skupini s Engleskom, Portugalom i Švicarskom, a svoje utakmice odigrat će od 25. do 31. ožujka u Sloveniji. Bez obzira na sve, veznjak Kasimpase vjeruje u uspjeh.

"Mi ćemo utakmice grupne faze odigrati za vrijeme reprezentativne stanke tako da nećemo propustiti nijednu utakmicu u klubu. No, vikend prije Eura imamo klupske obaveze pa ćemo se okupiti samo tri dana prije prvenstva. Neće biti vremena za neke posebne pripreme, ali kako nama tako i ostalima. Imamo kvalitetnu momčad i odličnog trenera, a atmosfera u reprezentaciji uvijek je odlična. Prilagodit ćemo se situaciji, dat ćemo sve od sebe i vjerujem da ćemo biti uspješni", zaključio je razgovor nogometaš iz Koprivnice.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više