TRANSFERI

Hrvatskog reprezentativca čeka transfer karijere? Zakazan je ključni sastanak

Foto: Matija Habljak/Pixsell

BORNU BARIŠIĆA žele tri kluba, pišu škotski mediji. Hrvatski reprezentativac nakon četiri godine mogao bi napustiti Glasgow Rangerse. Podsjetimo, 29-godišnji lijevi bočni u škotskog velikana stigao je 2018. godine iz Osijeka za dva milijuna eura. U nedavno završenoj sezoni upisao je 43 nastupa te ostvario tri asistencije.

Otkako je došao, jedan je od glavnih igrača momčadi koja je ove sezone nakon jedanaesteraca poražena u finalu Europa lige od Eintracht Frankfurta. Koliko je važan za Rangerse svjedoči izjava njegovog trenera Giovannija van Bronckhorsta. Bivši nizozemski reprezentativac nakon finala je rekao da je hrvatski bek trebao među prvima pucati penal, ali je igru ranije napustio zbog ozljede.

Turski medij En Son Haber objavio je kako je za Barišića zainteresiran Trabzonspor, ovogodišnji prvak turske lige. Sastanak je navodno već održan u Glasgowu, što znači da je proces oko potencijalnog transfera prošao početnu fazu. Football Scotland pak navodi kako još nije bilo službene ponude, ali interes itekako postoji te se ona uskoro očekuje.

Rangersi odbili dva milijuna za Barišića

Škoti ističu kako je vodstvo Rangersa nedavno prekinulo razgovore s Watfordom, također zainteresiranim klubom kojem su odbili dva milijuna eura za Barišića. Prema istom izvoru, Rangersi žele dvostruko više. Govorilo se i o odlasku u Aston Villu, koju je preuzeo Barišićev bivši trener i legenda Liverpoola Steven Gerrard. Sada se vjeruje da ga uz Trabzonspor žele još dva turska kluba, ali nije poznato koja.

Podsjetimo, Barišić je propustio jučerašnju utakmicu Hrvatske protiv Danske (1:0) u Ligi nacija, i to nakon što je trenirao odvojeno s Bornom Sosom, iako nije bilo poznato zašto. Zanimljivo je što škotski mediji pišu kako su turski predstavnici na stadion Parken u Kopenhagenu došli pogledati utakmicu Danske i Hrvatske, no Barišić nije nastupio.

Protiv Francuske (1:1) je na Poljudu odigrao cijelu utakmicu, dok je u utakmici s Austrijom (0:3) odradio drugo poluvrijeme. Scottish Daily Express ističe kako je Barišić bio vrlo važan dio Rangersa, ali je jednako tako nekoliko utakmica počeo na klupi, dok je njegovo mjesto zauzeo Calvin Bassey. Bassey je, pritom, zadovoljio čelne ljude kluba koji bi ga rado i češće vidjeli u početnih 11.

Inače, Barišić je izabran i u najbolju postavu škotskog prvenstva. "Imam ugovor još dvije godine. Vezan sam za klub, dobro mi je, uživam. Ipak, u nogometu nikad ne znaš. Dođe li ponuda koja zadovoljava klub i mene, naravno da će se otići dalje", rekao je Barišić nedavno za RTL.

 

 

Pročitajte više