Hrvatskoj protiv Japana sudi čovjek koji je izazvao jedan od najvećih skandala SP-a

Foto: Profimedia

FIFA JE danas objavila imena sudaca za utakmicu Hrvatske i Japana koja je na rasporedu u ponedjeljak od 16:00 i vijesti su, barem sudeći prema tome kakvo je trenutno stanje, loše za Hrvatsku i Japan. Glavni sudac susreta bit će Ismail Elfath, čovjek koji je u grupnoj fazi uništio utakmicu Gane i Portugala. Pomoćnici će mu biti Corey Parker i Kyle Atkins (obojica Amerikanci), dok će četvrti sudac biti Alžirac Mustapha Ghorbal.

Podsjetimo, Gana je izgubila od Portugala 3:2 u njihovoj prvoj utakmici na Svjetskom prvenstvu. Portugal je poveo golom Cristiana Ronalda u 65. minuti iz dvojbenog kaznenog udarca. Ronaldo je pao nakon duela s Mohammedom Salisom, što je za glavnog suca Elfatha bio penal.

Strahonja upozorio na njegovu pogrešku

Izbornik Gane Otto Addo komentirao je tu situaciju. "To je stvarno bila pogrešna odluka. Moj igrač je dotaknuo loptu. Ne znam zašto se VAR nije uključio. Neobjašnjivo. Sudac nam nije bio naklonjen", rekao je Addo. Isto je rekao i Marijo Strahonja, sudački ekspert HRT-a.

"Kazneni udarac je pogrešno dosuđen. Potpuno je jasno da se radi o minimalnom kontaktu, Ronaldo je inscenirao taj kazneni udarac. Bilo je previše pogrešaka u suđenju za ovu razinu nogometa. Gledajte lijevo rame Ronalda, kako se baca. Ovo je toliko daleko otišlo da je ovo rušenje imidža nogometa", rekao je Strahonja.

Pročitajte više