Hrvatskoj sudi sudac koji je na prošlom SP-u isključio Rebića

Foto: EPA

UTAKMICA Hrvatske i Argentine u Nižnji Novgorodu (21. lipnja, 20 sati) u drugom kolu grupne faze Svjetskog prvenstva u Rusiji povjerena je iskusnom Ravšanu Irmatovu (40).

Vjerojatno ključni ogled za rasplet grupne situacije uzbekistanskom glavnom sucu prvi je na tekućoj globalnoj smotri. 

Na Mundijalima je već sudio i Hrvatskoj i Argentini. Hrvatskoj je sudio na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine u susretu s Meksikom. Osim poraza (1:3), hrvatska nacija zapamtila je i izravni crveni karton kojim je Ravšan Irmatov opravdano isključio Antu Rebića. 

Ravšan Irmatov dijelio je pravdu Argentini u grupnoj fazi protiv Grčke i u četvrtfinalu protiv Njemačke na Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici 2010. godine. 

U svjetskim sudačkim krugovima izuzetno je cijenjen, osobito u uzbekistanskim i azijskim. Cijenjeni status stekao je deseterostrukim priznanjem uzbekistanskog suca godine, odnosno peterostrukim priznanjem najboljeg azijskog suca.

Prije tri godine imenovan je najboljim svjetskim sucem. Na sudačku listu Međunarodne nogometne federacije (FIFA) promoviran je 2003. godine.

Na Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici 2010. godine, okršajem Južnoafričke Republike i Meksika, s 32 godine upisao se kao najmlađi glavni sudac koji je sudio na otvorenju još od 1934. godine.

Sadašnje Svjetsko prvenstvo u Rusiji predstavlja mu treću uzastopnu planetarnu manifestaciju u dosadašnjoj sudačkoj karijeri.

U 164 službena reprezentativna meča dosudio je 22 jedanaesterca, a dodijelio 562 žuta kartona i 41 crveni karton.

Pročitajte više