Hrvatsku je komentirao na TV-u, sada opet igra za nju: Kakav bih bio da sam odbio?

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

HRVATSKA rukometna reprezentacija započela je pripreme za kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre, koji je na rasporedu idući tjedan u njemačkom Hannoveru. Uz domaćina Njemačku, Hrvatskoj će protivnici biti Austrija i Alžir, a najbolje dvije reprezentacije izborit će plasman u Pariz.

Gojun drugi put izlazi iz reprezentativne mirovine

Dobar dio igrača za vikend ima obveze u svojim klubovima pa ih je na početak priprema stiglo tek desetak, a jedan od njih je i iskusni nositelj obrane Jakov Gojun, koji će uskoro napuniti 38 godina. Gojunu je ovo zapravo drugi izlazak iz reprezentativne mirovine.

Prvi put je iz reprezentacije otišao nakon Eura 2018., da bi se vratio za Euro 2022., kada je usred korona-kaosa iz Indexovog studija usred prvenstva stigao u reprezentaciju. Sudjelovao je i na Svjetskom prvenstvu prošle godine, nakon čega se opet povukao. Ipak, izbornik Dagur Sigurdsson prepoznao je Gojunove odlične igre u Zagrebu te je odlučio da mu treba u reprezentaciji.

Gojun: Kakav bih ja bio sportaš i čovjek da se nisam odazvao?

"Bio sam prije dvije godine kod izbornika Horvata, dva puta sam uskakao. Malo mi je čudno, na zadnjem prvenstvu sam radio za RTL, a sad sam tu. Ali kad malo pogledamo, radi se o Olimpijskim igrama. Kakav bih ja bio sportaš i čovjek da sam rekao da se neću odazvati? Zato sam tu, trebam pomoći dečkima i hrvatskom rukometu i zato sam opet s vama", rekao je Gojun na startu priprema pa progovorio o svojoj ulozi u momčadi:

"Trener će odlučiti, ali već sam s njim obavio par razgovora i vidim da me ima u svojim vizijama. Dosta spominje obranu koju igramo u Zagrebu i koja se pokazala odličnom u Ligi prvaka. Vjerujem da ćemo to uspjeti prenijeti i na reprezentaciju te da ćemo biti pravi."

Pročitajte više