Hrvoje Vejić zbog dugova odlazi iz Hajduka, Ćiro zaprepašten

KAPETAN Hajduka Hrvoje Vejić zatražio je raskid ugovora s aktualnim prvakom Hrvatske. "Moram priznati da bih želio ostati u Hajduku, ali ne mogu dozvoliti da mi u karijeri propadnu sve prilike... Nije u pitanju samo moja, već egzistencija cijele obitelji." - rekao je Vejić.

O odlasku kapetana Bilih govori se zapravo već od kraja prošle sezone, a povremeno su se i dizale tenzije na liniji kapetan - Uprava. Danas, nestrpljivi Vejić više ne može čekati te je izašao u javnost s informacijom da je zatražio raskid ugovora sa splitskom momčadi.

"Već nekoliko dana ljudima u klubu govorim kako imam ponudu s kojom sam zadovoljan. Međutim, moje riječi nitko nije shvatio ozbiljno, vjerojatno misle da se šalim. Htio sam razgovarati s nekim, ali nikoga nisam zanimao. Žao mi je ali situacija je maksimalno ozbiljna." - rekao je kapetan za Sportske novosti.

Hrvoje Vejić je s Hajdukom prošle godine potpisao dvogodišnji ugovor, a jedna od stavki ugovora omogućuje Vejiću odlazak ukoliko mu dođe ponuda kluba s kojom će on biti zadovoljan. Upravo to se i dogodilo, zbog čega je kapetan Bilih podnio pismeni zahtjev za raskid ugovora s Hajdukom.

"Ne želim silom u inozemstvo, ne trčim za novim angažmanom, jer naglašavam da bih sigurno ostao ako mi klub isplati ono što smo dogovorili prošlog ljeta. Ne tražim nikakve ekstra uvjete, nema novih uvjeta, jer ja ne ucjenjujem klub. Međutim, smatram da je realno tražiti ono što smo prošlo ljeto dogovorili." - objasnio je Vejić.

Trener Hajduka jedini je do koga smo uspjeli doći da nam prokomentira informaciju o Vejićevoj želji za odlaskom.

"To mi je prva informacija. Zatražio je raskid?!" - začuđeno je konstantirao Ćiro te dodao: "Ja sam na treningu rekao, tko sutra ne dođe taj je otišao, ostali ostaju ovdje. On se na treningu pojavio prema tome on ostaje. Međutim, ja ću poštivati odluku Uprave i predsjednika. Kako oni odluče tako će biti."

Ćiru Blaževića smo željeli upitati koliko mu eventualni odlazak Hrvoja Vejića remeti igračku koncepciju, no, trener nije dopustio ni da završimo pitanje.

"Neću o tome ni da čujem. Uopće neću o tome razmišljati." - povišenim je tonom zaključio Ćiro.

Predsjednik Hajduka Branko Grgić za Sportske novosti je još jednom potvrdio riječi sportskog direktora Igora Štimca kako iz kluba nitko ne može otići do završetka utakmice protiv Debrecena.

"O potencijalnim odlascima svi mogu razgovarati nakon Debrecena, dakle do 3. kolovoza momčad ostaje na okupu i nitko neće napustiti Hajduk." - ustvrdio je Grgić.

Pitanje je koliko je Grgićeva tvrdnja realna s obzirom da se klub, prema Sportskim novostima, u roku od sedam dana mora očitovati o Vejićevom zahtjevu koji očito nije mačji kašalj.

Tako je pred sam početak nove sezone i borbe za ulazak na europske travnjake pred Hajdukom iznenada iskrsnula nova prepreka. Hoće li Hrvoje Vejić postati "krvnik" Hajdukovih europskih nastojanja tek ćemo vidjeti.

Pročitajte više