HSV potvrdio Finka kao novog trenera, Iličević u transu nakon što je presudio Freiburgu

IVO ILIČEVIĆ na sjajan je način kupio povjerenje navijača HSV-a. U premijernoj utakmici za hamburški klub postigao je pobjednički pogodak.

U dvoboju devetog kola Bundeslige ušao je u igru u 66. minuti, a samo sedam minuta kasnije je postigao pogodak za 2:1 pobjedu HSV-a u gostima kod Freiburga. Gol je proslavio prekriženim rukama na prsima.

"Već sam to radio i u Kaiserslauternu. To je moj mali zaštitni znak", objasnio je Iličević za Hamburger Morgenpost.

U HSV je  u kolovozu stigao iz Kaiserslauterna, ali što zbog suspenzije zbog crvenog kartona, što zbog ozljede aduktora, do subote nije debitirao za HSV. A onda je u prvom nastupu donio novoj momčadi tri boda. Unatoč tome ostao je na zemlji, piše Hamburger Morgenpost, a nakon utakmice je skromno izjavio:

"Nisam zbog ozljede mogao trenirati pet tjedana. Zato sam želio odmah pokazati da mogu pomoći momčadi."

U nastavak sezone nas dvojac u HSV-u, Iličević - Petrić, ući će s novim trenerom. Klub iz Hamburga i službeno je predstavio Thorstena Finka, za kojeg su platili odštetu Baselu od milijun eura. Fink je potpisao ugovor s njemačkom momčadi do ljeta 2014. godine. HSV je unatoč pobjedi kod Freiburga ostao na začelju ljestvice s istim brojem bodova kao njihov nedjeljni protivnik i Augsburg (7).

Pročitajte više