Nogomet

HSV se zbog Vuškovića sprema srušiti klupski rekord

Profimedia

NIZ njemačkih medija tvrdi kako je HSV spreman otkupiti Marija Vuškovića, 20-godišnjeg stopera Hajduka koji se od ljeta u Hamburgu nalazi na dvogodišnjoj posudbi. Podsjetimo, Vušković je za Bijele skupio 48 nastupa tokom kojih je demonstrirao neosporan potencijal, ali i neke oscilacije u formi.

U kolovozu je s nekadašnjim prvakom Europe, a sada drugoligašem HSV-om dogovorena posudba do ljeta 2023. godine. Nijemci su Hajduku u startu uplatili milijun eura, a čini se kako bi splitski klub sada mogao zaraditi još tri i pol milijuna, koliko iznosi ugovoreni otkup.

Vušković je skupio 16 nastupa u 2. Bundesligi i njemačkom Kupu, gotovo bez iznimke igra svih 90 minuta, a nedavno je nastupio i u pobjedi nad Karlsruherom u četvrtfinalu Kupa. Plasman u polufinale je prema njemačkim izborima HSV-u donio financijsku injekciju, koja im je pomogla da počnu ozbiljnije razmišljati o otkupu mladog hajdukovca.

Sportski direktor Jonas Boldt je prilikom njegovog dolaska prošle godine rekao: "Mario je ekstremno motiviran, želi napraviti korak dalje i strastveno doživljava svoje zadatke."

Uskoro bismo trebali saznati hoće li Hajduk na proizvodu svoje Akademije zaraditi ukupno 4.5 milijuna eura te hoće li Vušković kao igrač pod ugovorom s HSV-om nastaviti napetu borbu za Bundesligu. U slučaju da ga otkupe, postao bi najskuplje pojačanje u povijesti kluba, što se tiče sezone provedenih u nižim rangovima.

 

 

Pročitajte više