HSV se želi riješiti Petrića zbog Van der Vaarta i harmonije u momčadi

POSLJEDNJI sati prijelaznog roka mogli bi biti neizvjesni za hrvatskog napadača Mladena Petrića.

Za vrijeme dok je Mladen na okupljanju reprezentacije uoči prvih utakmica kvalifikacija za Euro 2012, njegov klub HSV razmišlja kako ga se riješiti, barem tako piše njemački Kicker.

Navodno su trener Armin Veh i vodstvo kluba spremni odreći se Petrićevih usluga kako bi se skupio novac za povratak Refaela Van der Vaarta iz Real Madrida. Nizozemac je do prije dvije sezone bio najbolji igrač i nositelj igre HSV-ove momčadi prije nego se pridružio nizozemskoj koloniji u "kraljevskom klubu". Čini se kako za njega neće biti mjesta u Mourinhovoj novoj mega-momčadi, pa se aktualizirao njegov povratak u Bundesligu. Prodajom Petrića osigurao bi se potreban novac za dovođenje 27-godišnjeg Nizozemca, a hrvatski napadač i strijelac 20 pogodaka u 52 bundesligaška nastupa za HSV sigurno će privući brojne ponude europskih klubova.

Veh je ove sezone zapostavio Petrića kojeg je pokušao gurnuti na njemu neprirodnu poziciju veznjaka. U napadu prednst daje iskusnom Van Nistelrooyju i Peruancu Guerreru. Nijemci pišu kako je konstantno nezadovoljstvo ove trojice napadača zbog neredovitog igranja razlog zbog kojeg se klub želi riješiti jednog od njih. Na Nistelrooyju ne bi zaradili potreban novac, dok je Guerrero puno mlađi od Petrića i za njegovu prodaju još ima vremena.

"Prijelazni rok još nije gotov, tko zna što će se dogoditi", rekao je trener Veh i dodao kako je stavljanje Petrića na klupu normalna situacija u ovakvoj napadačkoj konkurenciji. Petrić je za HSV u 86 utakmica zabio ukupno 40 golova i dodao 14 asistencija, a kao glavni razlog njegove moguće prodaje navodi se očuvanje harmonije u momčadi.

Pročitajte više