NOGOMET

Hulk gubi pet kilograma po utakmici: "Moramo biti uz rub terena zbog njega"

Foto: EPA

HULK (34) je ove zime iz Kine stigao u brazilski Atletico Mineiro.

Bivši napadač Porta i Zenita te igrač koji je za Brazil odigrao 48 utakmica posljednje četiri godine nastupao je za kineski Shanghai, a s 34 godine se vratio u domovinu.

Nekadašnji reprezentativac Brazila poznat je po velikoj snazi zbog koje je i dobio nadimak Hulk, a koliko je fizički poseban, svjedoči i činjenica da po utakmici izgubi čak pet kilograma.

Objasnio je to Roberto Chiari, Atleticov fizioterapeut. On tvrdi da Hulk već na sljedeću utakmicu dođe s novih par kilograma koji nadoknade sve gubitke za vrijeme treninga ili utakmice.

"Hulk se puno znoji, to nije ništa loše. Zapravo, sportaš koji se puno znoji koristi se najučinkovitijim mehanizmom za odvođenje tjelesne topline. To se događa znojenjem. Ovaj znoj, kada isparava, uzrokuje da sportaš učinkovitije gubi tjelesnu toplinu. Dakle, gubljenje više kilograma dehidracijom kroz znojenje nije problem. Potrebno je samo obratiti pozornost na hidrataciju ovog igrača", objasnio je pa dodao:

"Naši ljudi stoje uz rub terena s bočicama vode i kada Hulk stane, odmah dobije bočicu vode. On puno dehidrira za vrijeme utakmica i treninga pa zato mora prvi doći po izotoničnu vodu."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.