Senzacija: Najtraženiji branič na svijetu ne ide u Barcu, vraća se u klub koji je odbacio njega i oca

Foto: Guliver Image/Getty Images

GODINAMA ga se iz Dortmunda seli u najveće klubove, prije svih Barcelonu ili Manchester United. Ovog ljeta nakon osam godina definitivno napušta Borussiju, ali ostaje u Njemačkoj.

Mats Hummels kreće stopama Lewandowskog i Gotzea, ali kod njega se radi o povratku u klubu u kojem je ponikao, jer u Bayernu je bio od šeste do 20. godine, kada je u Dortmund otišao prvo na posudbu, a nakon samo pola godine, Borussija ga je u zimu 2009. otkupila za 4 milijuna eura. 
 
Hummels je ubrzo postao simbol Borussije, kapetan kluba kojeg je vodio u velikom povratku na njemački i europski vrh, dok je u Elfovom osvajanju SP-a bio jedan od ključnih igrača i već par ljeta svaki prijelazni rok obilježavaju priče o njegovom odlasku dalje. 
 
Na kraju ove sezone to više neće biti samo glasine, a Njemačkom je odjeknula ona koju donosi Bild, da je Hummels na korak od povratka u Bayern, koji je Borussiji službeno ponudio 30 milijuna eura odštete, a braniču četverogodišnji ugovor težak 10 milijuna eura po sezoni. 

Hummels je priznao kako mu je odluka o tome gdje će nastaviti karijeru posljednjih tjedana prouzrokovala nesanicu. "Već par tjedana ne uspijevam zaspati zbog težine bitne odluke koju moram donijeti. To je jako teška odluka i kada je konačno donesem, ljudi će shvatiti zašto se tako osjećam. Postavio sam datum do kada moram odlučiti, ali ću ga zadržati za sebe."
 
Njegov otac Hermann komentirao je slatke brige koje njegovom sinu ne daju da zaspi: "Mats se nalazi pred neopisivo bitnom odlukom u karijeri i životu. Borussia se vratila među najbolje europske klubove i zato mu je odluka još teža, jer poznat je njegov stav da će iz Dortmunda otići samo u jedan od pet najboljih klubova svijeta. A jedan od njih je i Bayern."
 
Riječi Hummelsa juniora i seniora ne tjeraju da ih se čita između redaka, iako nisu izravno rekli da Mats prelazi u Bayern. Ali, Borussijinom kapetanu ih je teško prevaliti preko usta ne samo zato što očito odlazi najvećem rivalu, nego jer se radi o klubu koji je odbacio njega bez da mu je pružio priliku (potpisao je profesionalni ugovor ali je odigrao samo jednu utakmicu), ali je otpustio i njegovog oca.
 
Kada je prije četiri godine tata Hummels dobio otkaz na mjestu koordinatora Bayernove omladinske škole kako bi se uhljebio Stephan Beckenbauer, sin Kaisera Franza, ogorčeni Mats javno je poručio "Od sada me zaboli za Bayern."
 
Čini se da je ipak progutao ponos. 

Pročitajte više