Euro 2020

"Hvala fantastičnim Hrvatima! Napravili su nam veliku uslugu"

Foto: Guliver Image/Getty Images

WALES večeras igra za Europsko prvenstvo. Velšanima u Cardiffu treba pobjeda protiv Mađarske za drugo mjesto i plasman na Euro.

Izabranici Ryana Giggsa priliku za plasman dobili su nakon hrvatske pobjede nad Slovačkom (3:1). Tim rezultatom Velšani su ostali u igri za drugo mjesto. Da je Slovačka sačuvala prednost s poluvremena na Rujevici, Bale i društvo bi ispali.

"Hvala fantastičnim Hrvatima na pobjedi protiv Slovačke i čestitam im na plasmanu na Euro", rekao je Giggs, izbornik Walesa i nekadašnja zvijezda Manchester Uniteda.

"Malo smo se prepali kad je Slovačka povela, pomislili smo na najgore, ali Hrvatske je pokazala koliko je kvalitetna, posebno na svom terenu. Trebala nam je usluga, dobili smo uslugu. Sad je na nama da to iskoristimo. Nakon subotnje pobjede Hrvatske mi sve držimo u svojim rukama, sami ovisimo o sebi, a to je uvijek najvažnije."

Giggs je otkrio i da nema problema sa sastavom.

"Svi su spremni, uključujući i Balea i Ramseyja. U dobroj smo situaciji, ali čeka nas jako, jako teška utakmica."

U ovoj skupini za drugo mjesto bore se Mađarska, Wales i Slovačka. Mađarima treba pobjeda ili remi uz kiks Slovačke protiv Azerbajdžana, a Slovacima pobjeda protiv Azerbajdžana i remi u Cardiffu.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više